DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

TÜROB acil durum eğitimlerini hızlandırdı

TÜROB acil durum eğitimlerini hızlandırdı
A+
A-

Pandemi döneminde otel çalışanlarına yönelik eğitimlere ağırlık veren TÜROB, yılın ilk eğitim programını afetler konusuna ayırdı.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), otel çalışanlarına yönelik afet eğitimlerini hızlandırdı. Yılın ilk eğitim programı; TÜROB ve İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğiyle düzenlenen “Acil Durum Farkındalık Eğitimleri” oldu.

Online olarak düzenlenen eğitim programı TÜROB üyeleri için ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

“Afet Bilinci Eğitimi”ne Türkiye’nin dört bir yanından bine yakın otel çalışanı katılırken, söz konusu eğitimin ana gündem maddesini deprem oluşturdu.

AMAÇ FARKINDALIK VE BİLİNÇ OLUŞTURMAK

İçişleri Bakanlığı’nın 2021 yılını “Türkiye’de Afet Eğitim Yılı” ilan ettiğini belirten TÜROB Başkanı Müberra Eresin, bir afet durumunda kamunun acil müdahale ekipleri sahaya ulaşıncaya kadar, eğitim almış donanımlı kişilerin sahada kurtarma faaliyetlerini ya da insani yardım faaliyetlerini yürütmesini, dolayısıyla doğru müdahalelerde bulunulabilmesi için eğitim almış olmalarını hedeflediklerini kaydetti.

Eresin, “Afet Bilinci Eğitimi’nin amacı, otel çalışanları için afetler olmadan önce afet risklerine yönelik zararları azaltmada ve tedbirler konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmak, temel düzeyde bilgi ve becerileri kazandırmaktır” dedi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Özellikle konaklama sektöründe bilincin ileri seviyede olduğuna işaret eden Eresin, son eğitime bine yakın otel çalışanının katılımının bu bilincin göstergesi olduğunu kaydetti. Afetle mücadelede kamu kurum ve kuruluşlarının olduğu gibi vatandaşların da sorumluluklarının bulunduğuna işaret eden Eresin, topyekun mücadelenin başarı getireceğine inandıklarını kaydetti.

TÜROB’un pandemi döneminde hijyen ve COVID – 19 başta olmak üzere sektöre yönelik birçok alanda eğitim çalışmalarına ağırlık verdiğini vurgulayan Eresin, eğitim çalışmalarının 2021 yılında da devam edeceğini söyledi.

AFAD ve TÜROB iş birliği ile otellerde çalışan personele yönelik “Acil Durum Farkındalık Eğitimleri” 2013 yılında başlatılmıştı.

Bugüne kadar 7 bin sektör çalışanı bu kapsamda eğitim aldı. Öte yandan katılımcılara “Eğitim Katılım Belgeleri” online olarak TÜROB tarafından düzenlendi.

polat-galle