DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Uçakta corona virüs buluşma riski oldukça düşük

ABD’DE UÇUŞLARA OLAN TALEP YÜZDE 65 AZALDI Yeni tip corona virüs salgını nedeniyle dünyada en yüksek vaka ve ölü sayısının görüldüğü ABD’de …

Uçakta corona virüs buluşma riski oldukça düşük
Bodrum Ev Emlak

ABD’DE UÇUŞLARA OLAN TALEP YÜZDE 65 AZALDI

Yeni tip corona virüs salgını nedeniyle dünyada en yüksek vaka ve ölü sayısının görüldüğü ABD’de, uçuşlara olan talep geçen yıla göre yüzde 65 azaldı. Milyarlarca dolar zarar eden Amerikan havayolu şirketleri, yolcu bulamadıkları için planladıkları uçuşların sadece yarısını gerçekleştiribiliyor. 

DIŞARIDA YEME VE ALIŞVERİŞ YAPMANIN RİSKİ DAHA YÜKSEK

Ancak, Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu araştırmacıları uçuş esnasında corona virüs bulaşma riskinin, dışarıda yeme ya da market alışverişi yaparken olduğundan çok daha düşük olduğunu açıkladı. Araştırmacılar, yolcuların  maske taktıklarında ve uçakta gerekli hijyen önlemleri alındığında uçuşların oldukça güvenli olduğunu söyledi.

Uçakta corona virüs buluşma riski oldukça düşük

ABD’li havayollarını temsil eden Airlines for America tarafından finanse edilen raporda, uçaklarda corona virüs riskinin katmanlı enfeksiyon önlemleriyle birlikte çok daha düşük seviyelere indirilebileceği ifade edildi.  

Uçakta corona virüs buluşma riski oldukça düşük

MASKE SEYAHATİN HER AŞAMASINDA KULLANILMALI

Öte yandan, Harvard’daki Havacılık Halk Sağlığı taradından uçağa biniş ve iniş sırasında bulaş riskini azaltmak için de çeşitli stratejiler önerdi: Buna göre maske, sadece uçuş esnasında değil, havalimanına giririşten, varış noktasından ayrılana kadar yolculuğun her aşamasında zorunlu olmalı. Bununla birlikte uzmanlar, havayolu şirketlerinin havaalanlarında ve uçaklardaki temizlik rutinin artırması gerektiğini ve check-in esnasında oluşan uzun kuyrukların önüne geçmesi gerektiğini belirtti.

Uçakta corona virüs buluşma riski oldukça düşük

HAVA 2-3 DAKİKADA BİR TEMİZLENİYOR

Bununla birlikte, raporda ticari uçakların hepsinde yeni tip corona virüs de dahil olmak üzere havadaki partikülleri her 2-3 dakikada bir temizleyen hava filtreleme sistemleri bulunduğu belirtildi. Araştırmacılar riskin yalnızca, enfekte yolculardan kaynaklanabileceğini ancak bundan korunmanın sürekli maske takarak mümkün olduğunu vurguladı. Ayrıca bu şekilde Covid-19’la ilgli hiçbir belirtisi olmayan ancak virüsü bulaştırabilen asemptomatik yolculardan  kaynaklanan yayılmanın da önüne geçilebileceği bildirdi.

Uçakta corona virüs buluşma riski oldukça düşük

Diğer taraftan, geçen ABD Savunma BakanlıĞItarafından yapılan başka bir araştırmada tüm koltuklar dolu olsa bile, yolcuların maske taktığında virüsün bulaş riskinin yüzde 0,0003 olduğu  hesaplanmıştı.  Uzmanlar  maskelerin, komşu koltuklarda biri öksürdüğünde bile enfeksiyona maruz kalma olasılığı değişmediğini belirtmişti.

Uçakta corona virüs buluşma riski oldukça düşük
polat-galle