DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
23°C

Uçuş görevlisi sıcak duşun tehlikelerine karşı uyardı

Avustralya’ya ait bir havayolunda çalışan bir görevli, uzun bir uçuşun ardından bile olsa, neden sıcak duş almamanız gerektiğini açıkladı.

Uçuş görevlisi sıcak duşun tehlikelerine karşı uyardı
A+
A-

Seyahat eden birçok kişi, dinlenme ve temizlenmek amacıyla, gidecekleri yere vardıklarında duşa girmek için sabırsızlanıyor. Ancak sık sık uçak yolculuğu yapan Avustralya merkezli Qantas’ın müşteri hizmetleri müdürü Travys Carinci bunun yanlış olduğunu düşünüyor.

Carinci’ye göre, sıcak ve buharlı bir duş bazı mikropları ortadan kaldırabilirken aynı zamanda cildin çok ihtiyaç duyduğu korumayı da ortadan kaldırıyor.

Condé Nast Traveller’a konuşan Carinci, “Uzun bir uçuştan sonra cazip gelse de cildi kurutmanın kesin bir yolu olan aşırı sıcak duşları atlıyorum.” dedi.

İş için ayda yaklaşık 96 bin km yol kat eden seyahat uzmanı, karşılaştığı tüm mikroplara rağmen daha düşük sıcaklıklarda duş alıyor.

Allure’a göre, sıcak su cildinizdeki doğal yağları ve sağlıklı bakterileri yok ettiğinden, kaynar duşlar egzama ve sivilce gibi cilt rahatsızlıklarını tetikleyebilir.

Sağlık uzmanları, sıcak duş yerine insanları 15 derecenin altındaki suda ılık ya da soğuk duş almaya teşvik ediyor.

Healthline’a göre soğuk duşlar endorfini artırmaya, metabolizmayı hızlandırmaya, bağışıklığı güçlendirmeye, sağlıklı kilo kaybını teşvik etmeye, dolaşımı iyileştirmeye, iltihabı ve şişliği azaltmaya, depresyon belirtileriyle savaşmaya ve ağrıları azaltmaya yardımcı olabilir.

velux
ETİKETLER: ,