DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Ünlü yönetmen Oliver Stone’dan Gazze açıklaması: “Böyle bir katliam görmedim”

ABD’li ünlü yönetmen ve senarist Oliver Stone, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları konusunda, “hayatımda böyle bir katliam görmedim” dedi.

Ünlü yönetmen Oliver Stone’dan Gazze açıklaması: “Böyle bir katliam görmedim”
A+
A-

ABD’li aktivist Jose Vega’nın internet yayınında konuşan, uluslararası siyaset konusundaki açıklamalarıyla da bilinen yönetmen Oliver Stone, İsrail siyaseti ve Gazze’de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun delirdiğini söyleyen Stone, ABD’nin İsrail’e yönelik koşulsuz desteğini de eleştirdi.

İsrail’in yasa dışı şekilde nükleer bombaya sahip olduğunu ancak birçok kişinin bunun farkında olmadığını belirten Stone, zenginleştirilmiş uranyuma kimin sahip olacağının kritik bir konu olduğuna dikkati çekti. Stone, enerji üretimi için zenginleştirilmiş uranyuma ihtiyaç olmadığını hatırlatarak, “Onlar, zenginleştirilmiş uranyuma sahip olmak istiyor. İlgilendikleri şey tamamen bu. Bomba yapmayı istiyorlar, böylece İran’ı patlatacaklar” dedi.

“NETANYAHU TAMAMEN DELİRDİ”

İsrail Başbakanı Netanyahu ile daha önceden tanıştığını ve röportaj yaptığını aktaran Stone, Netanyahu ile yıllar öncesinde tanıştığında çılgın olduğunu düşündüğünü söyledi.

Netanyahu’nun giderek daha kötüye gittiğini dile getiren Stone, Netanyahu için tamamen delirdi ifadesini kullanarak, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını intikam olarak meşrulaştırdığı değerlendirmesinde bulundu.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana 20 binden fazla Filistinliyi öldürdüğü Gazze’ye yönelik saldırıları karşısında dehşete düştüğünü belirten Stone, “Hayatımda böyle bir katliam görmedim” dedi. Stone, İsrail yönetiminin Filistin siyasetine yaklaşımına ve Gazze’de yaşayan Filistin halkını Mısır’a gönderme planına karşı şu ifadelerle eleştiriler yöneltti:

“Nasıl bir siyasi hareketi ortadan kaldırırsın? Bu dünya tarihinde hiç yapılmamıştı. Nasıl herkesi öldürebilirsin? Onları ayırıp Mısır’a göndermek?”

Kendisine “antisemitik yaftasının yapıştırılmamasını” isteyen Stone, “Birkaç deli haricinde kimse antisemitik değil. Bu adalet, barış, dengeli olmak ve temel insani değerlere sahip olmakla alakalı” diye konuştu. Stone, İsrail’in Filistinlileri bu şekilde öldürmesi konusunda “aklım almıyor” diyerek, bölgedeki durumun daha iyiye gitmesini umarken daha kötüye gittiğini kaydetti.

ABD’nin İsrail’e verdiği tam desteği de eleştiren Stone, ABD Başkanı Joe Biden’ı İsrail’e “her istediğini verdiği” için eleştirerek, Donald Trump’ın bu süreci daha iyi yürütebileceği değerlendirmesinde bulundu. İsrail’e verilen koşulsuz desteğin sürdürülemeyeceğini vurgulayan Amerikalı ünlü yönetmen Oliver Stone, “Bunu hep yapamayız, İsrail’i sürekli olarak destekleyemeyiz” şeklinde konuştu.

ABD’nin İsrail ile ilişkilerini kesmesini isteyen Stone, “Ben olsaydım böyle yapardım.” diyerek, Netanyahu yönetimiyle tüm ilişkilerin kesilmesini istedi.

velux
ETİKETLER: , , ,