DOLAR
32,3862
EURO
35,0429
ALTIN
2.326,30
BIST
9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Uşak Üniversitesinde 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü etkinliği

Uşak Üniversitesinde 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü etkinliği
A+
A-
velux

Uşak Üniversitesinde 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü etkinliği

UŞAK (AA) – Uşak Üniversitesi’nde 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. 

Bir Eylül Yerleşkesi, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Üniversite’de bulunan yabancı öğrenciler kültürlerini tanıttı ve yöresel danslarını sergiledi.

Programın açılışında konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, Türk kültüründe göçmenlerin önemli yer kapladığını dile getirdi.

İslamiyet’te ve Türk kültüründe göçmenlere büyük değer verildiğini ifade eden Rektörü Savaş, “İslam tarihine baktığımızda bir muhacir kültürü var. Fatih döneminde İspanya’da zulüm gören yavrulara kucak açmışız ve buraya getirmişiz. Bugün bakıyoruz dünyanın neresinde olursa olsun mağdur durumda olan insanlara kucağımızı açmışız iş veriyoruz, aş veriyoruz ve onların dualarıyla biz ayakta duruyoruz. Biz hem yetişmiş olduğumuz kültür hem de inancımız gereğince insanları seviyoruz ve onlara kucak açıyoruz. Çünkü biz yaradılanı sev yaradandan ötürü diyoruz. Dolayısıyla Cenab-ı Hak insanları yarattıysa biz onları sevmek zorundayız. Bizim için gelenlerin dini, ırkı ne olursa olsun hiçbir önemi yok önemli olan insan olması.” dedi.

Konuşmaların sonunda Uşak Valiliği İl Göç İdaresi tarafından hazırlanan “Büyüksün Türkiyem” isimli video izletildi.

Etkilik yabancı uyruklu öğrencilerin gösterileri ile son buldu.

Aktur tatil sitesi