DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
38°C
Muğla
38°C
Açık
Pazartesi Hafif Yağmurlu
37°C
Salı Hafif Yağmurlu
36°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
34°C

Vali Akbıyık’ın “Turizm sektörü için yasakladık” dediği sıralarda inşatlar devam etti.

Muğla Valisi İdris Akbıyık bugün Bodrum’da basın açıklaması yaparak inşaat yasaklarına kesinlikle uyulması gerektiğini açıkladı. Vali Akbıyık’ın “Turizm sektörü için yasakladık” dediği sıralarda inşatlarda kaçak faaliyetin devam ettiği görüldü.

Vali Akbıyık’ın “Turizm sektörü için yasakladık” dediği sıralarda inşatlar devam etti.
07.06.2024
65
A+
A-

Vali Akbıyık’ın “Turizm sektörü için yasakladık” dediği sıralarda inşatlar devam etti.

Muğla Valisi İdris Akbıyık bugün akşam saatlerinde geldiği Bodrum’da Kaymakamlık binasında inşaat yasakları ile ilgili basın açıklaması yaptı. 155 Mayıs 2024 tarihinde başlayıp 15 Ekim 2024 tarihine kadar sürecek inşaat yasaklarının amacının turizm sektörünü, gürültü ve görüntü kirliliği açısından olumsuz yönde etkilenmesini önlemek olduğunu belirten Vali Akbıyık’ın toplantısına Kaymakam Mustafa Çit, mülki amirler ve Bodrum Belediyesi meclis üyeleride katıldı.

TURİZM FAALİYETLERİNİN ZARAR GÖRMEMESİ GEREKİR

Vali Akbıyık açıklamasında şunları belirtti;

“Bilindiği üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın yayımladığı ilgili genelge ile Ülkemiz turizminin sürdürülebilirliğe kavuşturulması ve marka haline getirilip kalıcı niteliğe sahip olmasının sağlanması, turizm faaliyetlerinin zarar görmemesi ve ülkemize gelen turistlerde olumsuz izlenimler oluşmasına engel olunması amacıyla, turistik yörelerde gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için 15 Mayıs -15 Ekim tarihleri arasında kısıtlama getirilmektedir.

Ancak, söz konusu uygulamalar ile ilgili olarak basın ve sosyal medyada yer alan haberlerde zaman zaman yanlış değerlendirmelerin yer aldığı görülmekte olup, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ TURİSTLERİN HUZURUNU KORUMAK

Vali Akbıyık açıklamasının devamında ise “İlimiz genelinde inşaat faaliyetlerine getirilen kısıtlamalar, turizm sezonunda yaşanan ses, görüntü ve çevre kirliliğini en aza indirerek, vatandaşlarımızın ve İlimizi ziyaret eden misafirlerimizin huzurunu koruma amacı taşımaktadır. Bu uygulama ile Muğla’nın marka değerinin korunması ve turizmde sürdürülebilirliğin sağlanması hedeflenmektedir. Söz konusu kısıtlama kararının uygulanmasında sürecin daha etkili ve verimli yürütülmesi adına ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde hareket edilmektedir. Valiliğimize gelen ihbar ve şikâyetler hassasiyetle değerlendirilerek gerekli işlemler yapılmaktadır. Ayrıca inşaat yasaklarına uymayanlar hakkında ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. İnşaat serbestisi hakkında Valiliğimizin herhangi bir kararı bulunmamakta olup, vatandaşlarımızdan, kötü görüntü oluşturan, rahatsızlık uyandıran konularda Valiliğimize, Kaymakamlıklarımıza, Belediyelerimize, Jandarma ve Emniyet birimlerimize bilgi vermelerini rica ediyoruz. İlimizin turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarmak, bu süreçte vatandaşlarımızın ve İlimizi ziyaret eden misafirlerimizin yaşam kalitesini arttırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

ÖZEL İZİN SÖZ KONUSU DEĞİL

Vali Akbıyık bazı inşaat firmalarının özel izin ile faaliyetini sürdürdüğü yönündeki bilgilerin  doğru olmadığını, özel izin verilmediğini söyledi.

Vali Akbıyık’ın açıklama yaptığı saatlerde, Torba, Konacık, Turgutreis ev Yalıkavak mahallelerinde inşaat faaliyetlerinin sürdüğü görüldü.

Kaynak: Anter Haber