DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C

Van, İranlı turistlerle hareketlendi

Van, son yılların en yoğun turizm sezonunu yaşıyor. Türkiye-İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı’ndan yurda giren binlerce İranlı turist, kentte hareketlilik yarattı.

Van, İranlı turistlerle hareketlendi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş yaptığı açıklamada, İranlı turistlerin kente önemli katkı sağladığını söyledi.

Çeliktaş, “Van, kadim bir şehir. İranlılar da Van’ı çok seviyor. Sürekli ilimizi ziyaret ediyorlar. Gelen turist sayısı sürekli artıyor” dedi.

Hedeflerinin yılda 1 milyon turisti Van’da ağırlamak olduğunu ifade eden Çeliktaş, şunları kaydetti:

“İran’ın tatil dönemlerinde ve genelde nevruzda ilimize İranlı turist akını oluyor. Bazen otellerde yer kalmıyor, Vanlı hemşehrilerimiz İranlı misafirleri evlerinde ağırlıyor. 10 ayda 523 bin İranlıyı ağırladık. Bizim hedefimiz, 1 milyon İranlı turiste ulaşmak.

İlimiz şu anda Türkiye’nin en morali yüksek şehri diyebiliriz. Bu da turizmdeki hareketlilik sayesindedir. Şehrimiz mutlu, esnafımız mutlu. Her turistin 300 ile 500 dolar arasında harcama yaptığını biliyoruz. Bu da 250 milyon dolara yakın bir katma değer anlamına geliyor.”

Esnaf Hamit Yaren de İranlı turistlerin tatil için Van’ı tercih etmesinin ekonomiye de kendilerine de büyük katkı sağladığını söyledi.

Yaren, “Turistlerin gelmemesi, bizim için büyük bir zarardır. Ciro anlamında çok etkiliyor. Geldikleri zaman yoğunluk oluşuyor. Zaman zaman otellerde yer kalmıyor. Alışverişlerinin yüzde 80’ini Van’da yapıyorlar. Bu da bizim istediğimiz bir şey. Bu durumdan memnunuz” ifadelerini kullandı.

İranlı turistlerden Marisa Alijani Chakoli de Van’ı çok sevdiklerini ve fırsat buldukça gelmeye çalıştıklarını söyledi.

Chakoli, “Vanlılar çok sıcakkanlılar. Otellerinden çok memnunuz. Van’ı çok seviyoruz. Alışveriş için sürekli geliyoruz. İranlılar, Van’ı çok seviyor” ifadelerini kullandı.

Farhad Nabizadeh Baznshin de Van’ı çok sevdiklerini ve fırsat buldukça gelmeye çalıştıklarını söyledi.

Baznshin, “Van’ın tarihi mekanlarının çok fazla olduğunu anlatan Baznshin, “Buranın yemeklerini çok beğeniyoruz. Gelmeye devam edeceğiz. Van’ın insanları da bize çok iyi davranıyor, her konuda yardımcı oluyor. Çok memnunuz” dedi. (AA)

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: ,