DOLAR
32,5659
EURO
34,7746
ALTIN
2.492,39
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim A.Ş.’ye MİTSO’dan Zeytinyağı için Coğrafi İşaret

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim A.Ş.’ye MİTSO’dan Zeytinyağı için Coğrafi İşaret
A+
A-

Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinde enerji üretimi yapmakta olan Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A. Ş., santraller için kömürü alındıktan sonra tekrar doldurulan alanlara dikilen zeytin ağaçlarından elde ettiği zeytinyağına Milas Ticaret ve Sanayi Odasından coğrafi işaret etiketi aldı.

*Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A. Ş. Genel Müdürü Mesut Serhat Dinç, kömürü alındıktan sonra doldurulan alanlara taşınmış veya dikilmiş 22 bin 100 zeytin ağaçları olduğunu belirterek “Bu ağaçlardan yılda 40 ton zeytin, 8 ton zeytinyağı elde ediyoruz” dedi.

*Erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde ettikleri zeytinyağlarının yanı sıra sofralık zeytin ve zeytinyağı sabunu da yaptıklarını belirten Genel Müdür Dinç “Bu ürünlerimizin satışını yapmıyoruz. Şirketimizin her kademesindeki çalışanlarımızla paylaşıyoruz” diye konuştu.

Milas’taki Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin işletmesini yapan Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim A. Ş. zeytin ve zeytinyağı üreticisi oldu. Kömürü alındıktan sonra tekrar doldurulan alanlara taşınan veya dikilen 22 bin 100 zeytin ağacından yılda 40 ton zeytin, 8 ton zeytinyağı ve yaklaşık 500 kg. zeytinyağı sabunu elde eden şirket, bunları çalışanlarına dağıtıyor. Yeniköy  Kemerköy Elektrik Üretim A. Ş., bu yıl erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde ettiği zeytinyağlarının kalitesinin coğrafi işaret standartlarına uygunluğunu belgeleyerek farklı hacimlerdeki toplam 2 bin şişe için Milas Ticaret ve Sanayi Odasından coğrafi işaret etiketi aldı.

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim A. Ş. Genel Müdürü Mesut Serhat Dinç, Genel Müdür Yardımcısı Nilgül Pelit ile Kurumsal İletişim Uzmanı Canan Baykız; doldurulan kömür kazı alanlarında taşıma veya dikimle oluşturdukları 22 bin 100 zeytin ağacından erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde ettikleri zeytinyağının Milas zeytinyağının coğrafi işaret standartlarına uygunluğunu gösteren belgeleri MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e  teslim ettiler. Yapılan incelemede Yeniköy Kemerköy A. Ş.’nin ürettiği zeytinyağının özelliklerinin Milas zeytinyağının coğrafi işaret standartlarına uygun olduğu, akredite olmuş laboratuvar analizi ile belgelenmiş olduğu belirlendi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer,  farklı hacimlerdeki toplam 2 bin şişe için 2 bin coğrafi işaret etiketini Şirketin Genel Müdürü Mesut Serhat Dinç’e teslim etti.

Yeniköy – Kemerköy Elektrik Üretim A. Ş. Genel Müdürü Mesut Serhat Dinç, yıllardır kömürü alındıktan sonra doldurulan alanlara gerek taşıma usulüyle gerekse fidan dikimiyle zeytinlik haline getirdiklerini anlattı. Genel Müdür Dinç “Bu şekilde 22 bin 100 ağaçlık bir zeytinliğimiz oldu. Zeytinliğimizden her yıl düzenli olarak ürün almaya başladık. Yılda ortalama 40 ton zeytin, 8 ton zeytinyağı alıyoruz. Ayrıca yaklaşık 500 kg. dolayında zeytinyağı sabunu elde ediyoruz. Elde ettiğimiz zeytinlerin bir kısmını sofralık ürün haline getiriyoruz. Ürettiğimiz sofralık zeytinleri, zeytinyağını ve sabunu, her kademedeki çalışanlarımızla paylaşıyoruz” dedi. Zeytinyağını erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde ettiklerini anlatan Genel Müdür Dinç “Zeytinyağımızı akredite olmuş bir laboratuvar tahlil ettirdik. Milas zeytinyağının coğrafi işaret standartlarına uygun olduğunu görünce size coğrafi işaret için başvuruda bulunduk” diye konuştu. Milas zeytinyağının coğrafi işaret standartlarında zeytinyağı üretmiş olmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu anlatan Genel Müdür Dinç kömür alanlarındaki zeytin ağaçlarını taşıyarak yaşatmak istediklerini ifade etti.

34 Megavatlık bir de güneş enerjisi santralı kuruyorlar

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim A. Ş. olarak yaptıkları diğer çalışmalardan da söz eden Genel Müdür Mesut Serhat Dinç, “Yeniköy Kemerköy’de doldurulan alanlara 34 megavat gücünde bir de güneş enerjisi elektrik üretim santrali kuruyoruz. Çalışmalar devam ediyor” dedi.

Türkiye genelinde ağaçlandırma yapıyoruz

Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşma gereği, kömür alanları için kesilen ormanların yerine ağaçlandırma çalışması da yaptıklarını da anlatan Genel Müdür Dinç “Biz, Yeniköy, Kemerköy bölgesinde orman ağaçlandırması yapmak istiyorduk. Ancak bize burada ağaçlandırılacak alan gösteremediler. Biz de Türkiye’nin değişik bölgelerinde 1 milyon ağaç diktik. Şimdi hedefimiz bu sayıyı 5 milyona çıkarmak. Bunun için Orman Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladık ve ağaç dikim çalışmalarına başladık.” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, coğrafi işaret etiketlerini teslim etti

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ürettikleri zeytinyağının AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağının standartlarına uygunluğunu belgeleyen laboratuvar raporlarını teslim eden Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A. Ş. Genel Müdürü Mesut Serhat Dinç’e 2 bin coğrafi işaret etiketini teslim etti. Şirketin aynı zamanda MİTSO’nun da üyesi olduğunu belirten Reşit Özer “Siz bizim en büyük zeytinyağı üreticisi firmalarımızdan birisi oldunuz. Ürettiğiniz zeytinyağının coğrafi işaret standartlarında olması da çok önemli. Bu kalitede zeytinyağı üretmeyi başardığınız için sizi kutlarım” dedi. Milas zeytinyağının coğrafi işaret aldıktan sonra yurtiçinde ve yurtdışında bilinirliğinin arttığını da anlatan Özer, zeytinyağı üreticilerimiz artık birçok ülkeye ihracat kapılarını aralamayı başardı. Bir üreticimiz Almanya’daki süpermarketlerin raflarına Milas zeytinyağını sokmayı başardı. Milas zeytinyağının geleceği çok parlak görünüyor” diye konuştu.

Bodrum Ev Emlak