DOLAR
32,9338
EURO
35,2538
ALTIN
2.464,68
BIST
10.759,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
33°C
Muğla
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
33°C

Yeniköy Kemerköy Enerji, Muğla’nın En Büyük 2’nci Şirketi

Yeniköy Kemerköy Enerji, Muğla’nın En Büyük 2’nci Şirketi
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Yeniköy Kemerköy Enerji, Muğla’nın En Büyük 2’nci Şirketi

Yeniköy Kemerköy Enerji, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının yer aldığı İSO 500 2023 listesinde Muğla’nın en büyük 2’nci şirketi olarak yer aldı. İlk defa katıldığı İSO 500 listesine 142’nci sıradan giren Yeniköy Kemerköy Enerji, tüm enerji şirketleri arasında da 9’uncu oldu.

Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, “Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık 40 yıldır Muğla’nın Milas ilçesindeki iki santralimizde yerli kaynağımızı kullanarak ürettiğimiz elektrikle cari açığın azaltılmasında yaklaşık olarak yıllık 750 milyon USD katkı sağlıyoruz. 3 bini aşkın çalışanımız ve ekonomik olarak katkı sağladığımız 113 bin kişi ile sadece Muğla’mıza değil, ülkemize de değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesinde yer alan elektrik santralleriyle yerli kaynakla elektrik üreten Yeniköy Kemerköy Enerji, ilk defa katıldığı İSO 500 sıralamasının, 2023 yılına ait listesine 142’nci sıradan giriş yaptı. Yaklaşık 40 yıldır Türkiye’nin enerji ihtiyacına, ekonomide başka hiçbir kullanım alanı bulunmayan yerli kaynağımızı kullanarak, sürekli emre amade baz yükle katkı sağlamak için üretim ve yatırımlarına devam eden Yeniköy Kemerköy Enerji, Muğla’nın en büyük ikinci sanayi şirketi oldu.

Yeniköy Kemerköy Enerji, 2023 yılı verilerine göre Türkiye’nin toplam enerji üretiminin yüzde 2,19’unu karşılayarak, EPDK tarafından açıklanan son raporda Türkiye’nin en büyük enerji üreten şirketleri arasında ilk 10 içinde yer aldı.

“İçinde bulunduğumuz tüm zorluklara karşın, İSO 500 listesindeki yerimiz, ülkemize katkımızı sürdürdüğümüzün en önemli göstergesi.” diyen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, “Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık 40 yıldır Muğla’nın Milas ilçesindeki iki santralimizde yerli kaynağımızı kullanarak ürettiğimiz elektrikle cari açığın azaltılmasında yıllık 750 milyon USD katkı sağlıyoruz. 3 bini aşkın çalışanımız ve ekonomik olarak katkı sağladığımız 113 bin kişi ile sadece Muğla’mıza değil, ülkemize de değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Aktur tatil sitesi