DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Yüksek tansiyon sebebi: Günde 1 kadeh bile tüketmek sakıncalı

Akşam yemeklerinde bir kadeh şarap içmek bazı uzmanlarca önerilen bir rahatlama yolu olarak görülüyordu. Ancak yeni bir çalışma, alkol için “güvenli” bir sınır olmadığına ve alkolü tamamen bırakmanın kalbiniz için en iyisi olduğuna dair kanıtlar sundu.

Yüksek tansiyon sebebi: Günde 1 kadeh bile tüketmek sakıncalı
A+
A-
velux

Yüksek tansiyon sebebi: Günde 1 kadeh bile tüketmek sakıncalı

ABD, Kore ve Japonya’da yaşayan yaklaşık 20.000 yetişkinden alınan veriler analiz edildi ve her gün sadece bir alkollü içki içmenin, içmeyenlere kıyasla kan basıncında artışla bağlantılı olduğunu ortaya çıktı.

Katılımcılara günde ne kadar alkol içtikleri soruldu ve bu, ortalama beş yıllık bir takip süresi boyunca kan basıncı okumalarıyla karşılaştırıldı.

Kan basıncı, insanlar yaşlandıkça arttı, ancak en büyük ve en hızlı artışlar, günde yaklaşık üç kadeh şaraba eşdeğer içen kişiler olarak tanımlanan, ağır içicilerde görüldü.

Bilim insanları, daha düşük seviyelerde içmenin de, zaman içinde kan basıncında önemli bir artışa yol açtığını bulduklarında “şaşırdıklarını” ekledi.

Amerikan Kalp Derneği dergisi Hypertension’da yayınlanan yeni bulgular, az miktarda alkolün bile genellikle kalp için kötü olduğuna dair artan bilimsel fikir birliğine ağırlık veriyor.

Çalışmanın baş yazarı ve Boston Üniversitesi’nde profesör olan Marco Vinceti, “Alkol içmeyenlere kıyasla düşük düzeyde alkol içen yetişkinlerde hiçbir yararlı etki bulamadık.”

“Zaten düşük seviyede alkol tüketmenin, hiç tüketmemeye kıyasla zaman içinde daha yüksek kan basıncı değişiklikleriyle bağlantılı olduğunu görünce biraz şaşırdık. Ağır içicilerde görülen kan basıncı artışından çok daha az olmasına rağmen.”

“Kan basıncındaki artışların tek nedeni kesinlikle alkol değil. Ancak bulgularımız anlamlı bir şekilde katkıda bulunduğunu doğrulamaktadır. Alkol alımının sınırlandırılması tavsiye edilir ve bundan kaçınmak daha da iyidir.” dedi.

polat-galle
ETİKETLER: ,