DOLAR
32,5975
EURO
34,7931
ALTIN
2.498,37
BIST
9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Yurt içinde ve yurt dışında gidilecek yılbaşı rotaları

Yurt içinde ve yurt dışında gidilecek yılbaşı rotaları
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Yılın en renkli ve en ışıltılı günlerine geri sayım başlarken yeni yılı ister doğanın içinde, ister farklı bir kültürü keşfederken sevdikleriniz ile birlikte karşılayabileceğiniz birbirinden farklı yurt içi ve yurt dışı tatil rotaları sizin için sıralandı.

Yeni başlangıçlara merhaba diyeceğimiz yılbaşı için şimdiden tatil rotalarını araştırma telaşı başladı. Seyahat bileti satış platformu Obilet.com da yeni yıla mükemmel bir başlangıç yapmak isteyenler için yurt içi ve yurt dışı tatil rotalarını şöyle sıraladı:

Yurt içinde ve yurt dışında gidilecek yılbaşı rotaları
Abant

Abant, Bolu

Bolu, yılbaşı döneminde romantizm ve sakinliği sevenlerin uğrak noktalarından biri oluyor. Coğrafi konum olarak İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında yer alan Bolu, ünlü Abant Gölü ve kıyısında yer alan otel seçenekleri ile yeni yıla şehirden uzakta, doğanın içinde girmek isteyenler için ideal bir nokta.

Yurt içinde ve yurt dışında gidilecek yılbaşı rotalarıAlaçatı, İzmir

Alaçatı, yazın gibi yılbaşı döneminde de büyük ilgi görüyor. Yılbaşı döneminde tüm mekanlar renklerle ve ışıklarla süslenirken, yeni yıla özel sokak partileri birçok insan tarafından rağbet görüyor. Alaçatı’da özellikle özel günlerde boş otel bulmak sıkıntı olduğu için şimdiden rezervasyonunuzu yaptırın deriz.

Yurt içinde ve yurt dışında gidilecek yılbaşı rotaları
Olimpos Beydağları

Olympos, Antalya

Alışılmışın dışında farklı bir noktada yeni yıla girmek istiyorsanız size önerimiz Olympos olacaktır. Hem arkeolojik tarihi ve mistik atmosferi hem de doğanın sunduğu güzellikleri ile herkese kucak açan Olympos, sessiz, sakin ve doğanın içinde yeni yıla girmek isteyenlerin tercihi oluyor. Ağaç evler, pansiyonlar ve bungalov evler gibi mütevazı ve uygun fiyatlı konaklama seçenekleri ile özellikle arkadaş grubunuzla gitmek için mükemmel bir seçenek.

Yurt içinde ve yurt dışında gidilecek yılbaşı rotaları
Kapadokya

Kapadokya, Nevşehir

Türkiye’de yaşayan herkesin gezip görmesi gereken yerler arasında yer alan Kapadokya, yılbaşı için tercih edilebilecek rotalardan biri oluyor. Nevşehir’in merkezinde kısa bir tur attıktan sonra Kapadokya’daki peri bacalarını tek tek ziyaret etmek, balona binmek ve yeni yılı gökyüzünden selamlamak için yılbaşı tatilinden daha iyi bir fırsat olamaz.

Yurt içinde ve yurt dışında gidilecek yılbaşı rotaları
Avrupa’da yılın en renkli dönemi olan Noel’de kurulan ve bütün bir yıl dört gözle beklenen Noel pazarları ziyaretçileri büyülüyor.

Londra, İngiltere

Yılbaşı deyince akla ilk gelen yerlerden biri Londra oluyor. Bin bir renge bürünen sokakları ve mekanları ile yılbaşı ruhunu derinden hissedeceğiniz Londra, her yıl dünyanın birçok yerinden turiste ev sahipliği yapıyor. İster Thames Nehri’ni gören lüks bir restoranda içeceğinizi yudumlayın, isterseniz de Hyde Park’ın tam ortasında kurulan ‘Winter Wonderland’ adlı Noel pazarında tam anlamıyla kendinizden geçin. Thames Nehri ve London Eye gibi turist noktaları bu özel gecede tamamen renkli ışıklara bürünüyor. Saatler 00.00’ı gösterdiğinde ise tam 15 dakikalık havai fişek gösterileri dünyanın her yerinden şehre gelen turistleri adeta büyülüyor.

Yurt içinde ve yurt dışında gidilecek yılbaşı rotaları
Paris, Fransa

Paris, Fransa

Yılbaşını yurt dışında kutlamak isteyen romantik çiftlerin ilk tercihi Paris oluyor. Paris’te Eiffel Kulesi’nin geceye özel ışıklandırmasını ve ses dalgalarıyla yapılan olağanüstü şovlarını izleyebilir, geceyi Seine Nehri üzerindeki gemi turlarından birinde geçirebilirsiniz.

Yurt içinde ve yurt dışında gidilecek yılbaşı rotaları
Köln Almanya Noel Pazarı

Köln, Almanya

Noel Pazarı deyince akla ilk gelen yer Almanya oluyor. Yılbaşı alışverişi yapmak isteyenlerin büyük ilgisini gören Noel Pazarı’nda yeni yıl ruhunu en renkli haliyle hissedebilirsiniz. Yılbaşı için rotanızı Köln’e çevirecek olursanız; burada bulunan Çikolata Müzesi’ni, Köln Hayvanat Bahçesi’ni, Schildergasse ve Hohe adlı alışveriş caddelerini, Roma Germen Müzesi’ni ve Köln Teleferiğini de görüp deneyimlemeden geri dönüş yoluna geçmeyin. Köln Katedrali’nin renkli ışıkları altında yılbaşı gecesini fotoğraflamak, denk gelebilirseniz buradaki Noel ayinine katılmak ve şehrin baş döndüren sokaklarında saatlerce dolaşmak yeni yıla girerken unutamayacağınız deneyimlerden sadece birkaçı olacak.

Aktur tatil sitesi