DOLAR
32,1473
EURO
35,0576
ALTIN
2.517,82
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
32°C
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

Zorunlu Deprem Sigortalı Konut Sayısı Yükseliyor

Zorunlu Deprem Sigortalı Konut Sayısı Yükseliyor
A+
A-
polat-galle

Zorunlu Deprem Sigortalı Konut Sayısı Yükseliyor

Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortası, geçen yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından önemli bir artış gösterdi. Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) verilerine göre, geçen yılın ocak ayında DASK’lı konut sayısı 11 milyon 147 bin 148 iken, depremin ardından 1 yıl içinde bu sayı 11 milyon 671 bin 992’ye yükseldi. Bu dönemde zorunlu deprem sigortalı konut sayısında %2,7’lik bir artış gerçekleşti.

Deprem sonrası DASK üzerinden zorunlu deprem sigortası yaptıranların sayısında hızlı bir artış yaşandı. Özellikle depremden etkilenen bölgelerde sigortalılık oranında belirgin bir artış görüldü. Örneğin, Kahramanmaraş’ta sigortalı konut sayısı %52,1’den %53,7’ye, Gaziantep’te %63’ten %67,4’e, Elazığ’da %64,5’ten %70,1’e yükseldi. Ancak, Şanlıurfa ve Hatay gibi bazı illerde sigortalı konut sayısında ve oranlarda düşüş yaşandı.

İstanbul, deprem beklentisi nedeniyle deprem sigortası bilincinin yüksek olduğu illerden biri olarak öne çıkıyor. İstanbul’da zorunlu deprem sigortalı konut oranı %64,9’dan %65,3’e yükseldi. Ankara, Antalya, Mersin, Kocaeli gibi büyük şehirlerde de sigortalılık oranlarında artışlar yaşandı.

Depremin yaşandığı bölgelerde ve diğer illerde de zorunlu deprem sigortası bilincinin arttığı ve sigortalı konut sayısının artış gösterdiği görülüyor. Bu durum, Türkiye’nin deprem riskine karşı daha hazırlıklı olmasına katkı sağlıyor.

Bodrum Ev Emlak