DOLAR
32,3036
EURO
34,8461
ALTIN
2.412,92
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

100 yıldır kayıp sanılan Gustav Klimt tablosu 32 milyon dolara satıldı

Gustav Klimt’in yaklaşık 100 yıl boyunca kaybolduktan sonra gizemli bir şekilde yeniden ortaya çıkan tablosu Bayan Lieser’in Portresi (Fräulein Lieser’in Portresi), Viyana’da 32 milyon dolara açık artırmada satıldı.

100 yıldır kayıp sanılan Gustav Klimt tablosu 32 milyon dolara satıldı
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Avusturyalı ünlü ressamın tablosu, 24 Nisan’da açık artırmaya çıkarıldı. Açık artırma 29 milyon dolar açılış teklifiyle başladı. Ve 32 milyon dolara satışı gerçekleşti, ancak alıcının kimliği açıklanmadı. Tablonun 100 yıldır kayıp olması ise satışı daha da dikkat çekici hale getirdi.

im Kinsky Müzayede Evi şunları söyledi: “Klimt’in son yaratıcı döneminin en güzellerinden biri olan bu portrenin yeniden keşfi bir sansasyon. Viyana Art Nouveau’nun önemli bir figürü olan Gustav Klimt, yüzyılın sonlarındaki Avusturya modernizmini diğer tüm sanatçılardan daha iyi örnekliyor. Kadın portreleri nadiren müzayedelerde satılıyor. Bu kadar nadir, sanatsal öneme sahip ve değerli bir tablo, onlarca yıldır Orta Avrupa sanat piyasasında bulunmuyordu.”

100 yıldır kayıp sanılan Gustav Klimt tablosu 32 milyon dolara satıldı

Sanat eseri, Adolf ve Henriette Lieser’in yasal halefleri ile birlikte, kimlikleri açıklanmayan özel Avusturya vatandaşları tarafından açık artırmaya çıkarıldı. Tablonun ilham perisi olan Lieser soyundan gelen üyenin kim olduğu bugüne kadar belirsizliğini koruyor.

Müzayede evinin verdiği bilgiye göre, ressam 6 Şubat 1918’de felç geçirerek öldüğünde, tabloyu küçük parçaları tamamlanmamış halde stüdyosunda bıraktı: “Klimt’in ölümünden sonra tablo, onu yaptıran aileye verildi.”

Tablonun bilinen tek fotoğrafı Avusturya Ulusal Kütüphanesi arşivlerinde tutuluyor ve bu fotoğraf muhtemelen 1925 yılında çekilmişti. Tablonun 1925’ten sonraki akıbeti ise belirsiz.

Aktur tatil sitesi