DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

14 Mayıs’tan itibaren turistlere kapılarını açacak

14 Mayıs’tan itibaren turistlere kapılarını açacak
Aktur tatil sitesi

Yabancı turistler 14 Mayıs’tan itibaren tatil amacıyla Yunanistan’a giriş yapabilecek. Ülke Covid-19 aşısı olan, salgına yakalanıp iyileşen ya da testleri negatif çıkan AB’li turistlere kapılarını açacak.

Ülke genelinde şu anda akşamları sokağa çıkma yasağı uygulanan Yunanistan’da koronavirüs salgınıyla alakalı tüm uygulamalar Yunan vatandaşları ve yabancı turistler için aynı olacak.

Yunanistan Turizm Bakanı Harris Theocracis, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yabancı turistlere hava alanlarında rastgele testler yapılacağını, sonuçları pozitif çıkan kişilerin geçen seneki gibi 24 saat sonra değil anında karantinaya alınacağını ve tüm turistlerin Covid-19 ile alakalı sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanacağını belirtti.

euronews.com’dan Kerem Congar’ın haberine göre Sağlık Bakanı Theocracis, her an her şeyin değişebileceğini, sınırların açılması uygulamasının ileriki bir tarihe alınabileceğini ifade etti.

Ülkede uygulanan diğer covid-19 yasakları şöyle: Bazı şehirlerden bir diğerine gitmek  belirli kurallar çerçevesinde sınırlandırılmış durumda. Ülkede sadece bakkal, benzinlik ve eczane gibi temel mal ve hizmet veren dükkanlar açık. Bunun yanında, kapalı ya da açık mekanlarda kalabalık toplantılar yapmak da yasaklar arasında.

Güney Kıbrıs ülkeye İngiliz turistleri de kabul edecek

Ülkeye giriş yapmak isteyen yabancı turistlere en az 7 gün öncesinden 2 doz Covid-19 aşısı olma şartı getiren Güney Kıbrıs ise kapılarını AB’li turistlerin yanı sıra aşı sertifikasına sahip İngiliz turistlere de açacak. Farklı Covid-19 varyantlarının tespit edildiği İngiltere 1 Mayıs 2021’den itibaren AB’den ayrıldığını duyurmuştu.

Güney Kıbrıs Rum yönetimi ülkedeki turistlerin sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uymak zorunda olduğunu ve ilgili görevlilerin rastgele şekilde turistlere Covid-19 testi uygulayabilme hakkını da saklı tuttuğunu belirtti. Bunun yanında Avrupa Salgın Hastalıklar Merkezi’nin (ECDC) belirlediği turuncu, kırmızı bölge olarak kabul edilen AB ülkesi vatandaşlarına da Covid-19 testleri uygulanacak.

Aktur tatil sitesi