DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

4 tarihi mekan 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak tescillendi. Bodrum’da var.

Muğla’ nın 4 ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan kazı ve kurtarma çalışmaları sırasında tespit edilen 4 önemli alan 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı İlan edildi.

4 tarihi mekan 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak tescillendi. Bodrum’da var.
Aktur tatil sitesi

4 tarihi mekan 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak tescillendi. Bodrum’da var.

Anterhaber

Muğla’nın Dalaman, Fethiye, Bodrum ve Seydikemer ilçelerinde kazı ve kurtarma çalışmaları sırasında tespit edilen 4 tarihi mekan 1. Derece Arkeolojik sit Alanı olarak tescillend.

4 tarihi mekan 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak tescillendi. Bodrum’da var.

Sit Kararlarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi 9 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnamede Muğla’daki kültür varlıklarıyla ilgili sit kararları yer aldı. Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Dalaman ilçesi Darıyeri Mahallesi orman sınırları içinde tespit edilen sur çevirme duvarı ile yapı ve duvar kalıntılarının bulunduğu alan, Seydikemer ilçesi Ören Mahallesi Gölbaşı mevkisi sunu  ve kanal çukurları, içlik, anakaya oygu niş ve benzeri kalıntıların bulunduğu alan, Fethiye ilçesi Faralya Mahallesi Kızılcayaka Mevkisi’ nde  Lykia tipi yazıtlı mezar, sunu çukurları ve yapı kalıntılarının bulunduğu alan ile   Bodrum ilçesi Karakaya Mahallesi’nde 3. Derece arkeolojik sit alanında  yapılan sondaj kazısında tespit edilen alan, 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildiği belirlendi.

Profesyonel tur  rehberi Müjdat Akgün “Bu alanları gün ışığına çıkarmak kadar korumakta önemli. Tescil edilerek kısmi koruma altına alınırken bölgede yapılacak rehabilitasyon çalışması ile bu alanlar kültür turizmine kazandırılabilir” dedi.

Bodrum Ev Emlak