DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

65 yaş ve üstü vatandaşlar yeniden sokağa çıktı

65 yaş ve üstü vatandaşlar yeniden sokağa çıktı
Aktur tatil sitesi

ANTALYA (AA) – Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde, sağlık riskleri nedeniyle uzun süre evde kalan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar, sokağa çıkma kısıtlamasının 6 saatliğine kaldırılmasının mutluluğunu yaşadı. 

Antalya’da, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişiler, istisna uygulanması kapsamında bir hafta sonra tekrar sokağa çıkma imkanı buldu. Saat 12.00’den itibaren sokağa çıkmaya başlayan yaşlıların, sosyal mesafe kuralına uyup maske taktıkları gözlendi.

Mayıs ayı sıcaklıklarında 91 yılın en yüksek derecesine ulaşılan Antalya’da, geçen haftaya göre daha az sayıda yaşlının dışarıya çıktığı görüldü.

Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı kentte bazı yaşlılar, şemsiye ve şapkalarıyla sokaklarda yürüyüş yaptı bazıları ise ağaçların altındaki banklarda oturarak denizi seyretti. 

– Muğla

Muğla’da da bir hafta sonra dışarı çıkan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlar, sokaklarda yürüyüş yapıp parklarda oturdu. Polis ekipleri ve bekçiler yoğunluk olan bölgelerde vatandaşları sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyardı.

Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde de sahil bandında yürüyüş yapan 65 yaş ve üstü kişiler dışarıda olmanın keyfini çıkardı. 

– Isparta ve Burdur

Isparta ve Burdur’da, sokağa çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlardan bazıları, kent merkezindeki banklarda oturdu bazıları ise yürüyüş yapmayı tercih etti.

ATM’lerden para çeken ve alışveriş yapan vatandaşların maske taktıkları ve büyük oranda sosyal mesafeye dikkat ettiği görüldü. 

Aktur tatil sitesi