DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

8. Bodrum Hamsi Festivali Dolu Dolu Geçti

Bodrum’da düzenlenen 8. Hamsi Festivali, renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti. 10 binden fazla kişinin katıldığı festivalde, 3 ton hamsi ücretsiz olarak dağıtıldı ve Karadeniz ezgileri eşliğinde horon oynandı. Festival, yerel yöneticilerin ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla renklenirken, organizasyonunun başarısıyla festivale katılanlar unutulmaz bir gün geçirdi.

8. Bodrum Hamsi Festivali Dolu Dolu Geçti
velux

8. Bodrum Hamsi Festivali Dolu Dolu Geçti

Renkli Görüntüler ve Karadeniz Ezgileriyle Dolup Taşan Bodrum İskele Meydanı

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle her yıl düzenlenen ve bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Bodrum Hamsi Festivali, 11 Şubat 2024 Pazar günü Bodrum İskele Meydanı’nda muhteşem bir atmosferde gerçekleşti.

Festivalde 3 ton hamsi pişirilerek ücretsiz olarak dağıtıldı ve 10 binden fazla kişi festivale katıldı. Karadeniz ezgileri eşliğinde horon oynayan katılımcılar, renkli görüntüler oluşturdu. Mısır unuyla hazırlanan ve ekmek arasında servis edilen hamsiyi tatmak isteyenler için oluşan 100 metreyi aşan kuyruk ise dikkat çekti.

Bodrum İskele Meydanı’nda kurulan stantlarda, Karadeniz Bölgesi’nin geleneksel yiyecekleri tanıtıldı ve satışı yapıldı. Festival katılımcıları, bol bol yöresel ürün alışverişi yapma fırsatı buldu.

Etkinlik kapsamında sahne alan sanatçılar arasında Hülya Polat, Erol Şahin, Nihat Yılmaz, Safa Tatoğlu, Süleyman Gülten ve Emre Yetimoğlu bulunuyordu. Müzik eşliğinde horon oynayan katılımcılar, unutulmaz bir gün geçirdi.

Festival, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem METE, AK Parti ve Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci ve diğer siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşti.

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefer Çelik, etkinliğe katılanlara ve destek verenlere teşekkür etti. Dernek sözcüsü Yener Çelik ise, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren dernek üyesi iş insanı Vedat Akyüz’ü anarak konuşmasına başladı ve ilkbaharda yapılacak olan yayla şenliği hakkında bilgi verdi.

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, etkinliğe gecikmeli olarak katıldı ve Karadenizlilerin Bodrum’la bütünleştiğini vurgulayarak, birlik ve beraberlik içinde güzel etkinliklere imza atacaklarını belirtti. Ayrıca, görev süresi boyunca yaptığı hatalar için özür diledi.

Aktur tatil sitesi