DOLAR
32,4257
EURO
34,4636
ALTIN
2.487,76
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Açık
17°C

8 maddede emlak ilanı açıklaması yazma taktikleri

8 maddede emlak ilanı açıklaması yazma taktikleri
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Gayrimenkul danışmanlarının portföylerindeki konutların satış ve kiralama sayılarını artırmaları ve daha çok kazanç sağlamaları için yayınladıkları ilanlar kuşkusuz çok önemli.

Adım adım ilan metni açıklaması yazmanın yolları!

8 maddede emlak ilanı açıklaması yazma taktikleri

Gayrimenkul danışmanları emlak sitelerinde yayına aldıkları emlak ilanları ile her gün pek çok ev arayan müşteriye sesleniyor. Peki emlak sitesinde satılık veya kiralık gayrimenkulünüz ile ilgili ilan açıklaması yazarken nelere dikkat etmelisiniz?

1) İlan metni akıcı mı?

İlanınızın özgün, açık ve net olması diğer ilanlardan bir adım önde yer almanızı sağlar. Satılık ev ya da kiralık ev ilanı hazırlarken tamamen o evin özelliklerini anlatan bir ilan hazırlayın.

8 maddede emlak ilanı açıklaması yazma taktikleri

“Ev müstakil mi?”, “Bekara mı yoksa aileye mi daha uygun?”, “Kaç yıllık binada yer alıyor?”, “Odaları güneş alıyor mu?”, “Yakınında okul var mı?”, “Ana yollara yakın mı?” gibi potansiyel alıcıların sorularına cevap veren bir metin hazırlamalısınız. Tüm bilgileri düzenli bir şekilde verdiğinizde ilanınızın akıcı olduğunu fark edeceksiniz.

2) İlan açıklaması özgün olmalı

İlanınızın özgün, açık ve net olması diğer ilanlardan bir adım önde yer almanızı sağlar. Kopyala-yapıştır ilanlar, potansiyel alıcılarda güvensizlik oluşturabilir. Bu nedenle satılık ev ya da kiralık ev ilanı hazırlarken tamamen o evin özelliklerini anlatan bir ilan hazırlayın.

8 maddede emlak ilanı açıklaması yazma taktikleri

3) Açıklama yazarken sadece o ilana ait bilgiler paylaşın

Kendinizi ev arayan kişinin yerine koyun. Gerçekten aradığınız hangi bilgiler olurdu? Yanıt basit: Sadece o gayrimenkule ait bilgiler! Üstelik en detaylı haliyle…

4) Evin öne çıkan özelliklerinden bahsedin

İlanınızda satılık/kiralık evin sahip olduğu özellikleri, yenilikleri mutlaka ön plana çıkarın. Çünkü alıcılar ne kadar bakımlı bir evle ilgilendiklerini bilmek, olası masraflarını hesaplamak ister.

8 maddede emlak ilanı açıklaması yazma taktikleri

Satılık ev ya da kiralık evin mutfak dolapları mı yenilendi? Ya da duvar boyası yapılmış şekilde mi teslim edilecek? Satılık daire içinde klima bulunuyor mu? Tüm bu bilgiler ilanınızın tıklanmasını artırır.

5) Ev adresi haritada doğru işaretleyin

Gayrimenkul danışmanlarının yaptığı en büyük hatalardan biri de, satılık ev ya da kiralık ev ilanında adresi gizlemek. Bu potansiyel alıcılarla aranızda güven sorunu yaratabilir.

8 maddede emlak ilanı açıklaması yazma taktikleri

Ayrıca mahalle, sokak ismine açıklama metninde yer verirseniz arama motorlarından da ilanınıza trafik gelmesini sağlarsınız.

6) İlan açıklamasını BÜYÜK HARFLER KULLANMAYIN

Tüm emlak ilanlarında “Caps” tuşunu unutun! Emlak sektöründe fazlasıyla sevilen ve ilanın daha dikkat çektiği düşünülen cümle içindeki tüm harflerin büyük yazılması sıkça karşılaşılan bir hata.

8 maddede emlak ilanı açıklaması yazma taktikleri

Emlak ilanınızda tüm cümleyi büyük harfle yazmanız, emlak ilanınızın arama motorlarında spam olarak algılanmasına sebep olabilir. Aynı zamanda bu tür bir ilan potansiyel alıcılarda da negatif bir algı oluşturma riskini taşır.

7) Türkçe’yi doğru kullanın

Emlak ilanlarında dilbilgisi kurallarına uymak zannettiğinizden daha önemli olabilir. Dilbilgisi açısından doğru yazılan bir metin her zaman dikkat çekicidir.

8 maddede emlak ilanı açıklaması yazma taktikleri

8) Evle ilgili soru işaretlerini giderin

Günümüzde emlak projeleri çoğaldıkça metrekareler de küçülüyor. Bu yüzden ev satın almak isteyenler, evdeki her bir metrekareyi çok iyi değerlendirmek istiyor.

8 maddede emlak ilanı açıklaması yazma taktikleri

Satılık evde ekstra olan boşlukların nasıl değerlendirileceğini ilan metninde paylaşabilirsiniz. Örneğin; satılık evde mutfak küçükse, ilan metninde mutfakla salonun birleştirilerek geniş bir alan oluşturulabileceğinden bahsedebilirsiniz.

velux