DOLAR
32,3036
EURO
34,8461
ALTIN
2.412,92
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

9 yaşındaki Trabzonsporlu çocuğa biber gazı sıkan sanığa 2 yıl 3 aya kadar hapis istemi

Bursa, Osmangazi’de 9 yaşındaki Trabzonspor taraftarı Yusuf Emir Bolat’a yapılan biber gazı saldırısı sonrası sanık hakkında 2 yıl 3 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

9 yaşındaki Trabzonsporlu çocuğa biber gazı sıkan sanığa 2 yıl 3 aya kadar hapis istemi
A+
A-
polat-galle

Bursa’da gerçekleşen bir olayda, Trabzonspor forması giymiş 9 yaşındaki Yusuf Emir Bolat’a, evlerinin önündeki kaldırımda arkadaşıyla otururken biber gazı sıkıldığı iddia edilen sanık hakkında 2 yıl 3 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi’nde yaşanan bu olayla ilgili soruşturmayı tamamladı. 29 Ekim’de meydana gelen saldırıda, bisikletle yaklaşan Veysel İ. isimli şüphelinin, Yusuf Emir Bolat’a “Trabzonlu musun?” diye sorup, aldığı “Evet” yanıtının ardından çocuğun gözlerine biber gazı sıktığı belirtiliyor.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik kamerası kayıtları incelendi ve tanıkların ifadeleri alındı. Bu deliller ışığında sanığın kimliği tespit edildi. Sanık, ifadesinde suçlamaları reddetti ve “Yaklaşık bir aydır denetimli serbestlik bürosunda temizlik görevlisi olarak çalışıyorum. Yunus Emre Bolat’ı tanımıyorum. Bana bahsetmiş olduğunuz konu hakkında bir fikrim yoktur. Ben böyle bir olay gerçekleştirmedim. Bana gösterilen videodaki bisiklet bana ait değildir. Hakkımda isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum.” şeklinde ifade verdi.

Sanık, “kasten yaralama” suçlamasıyla ilgili beş farklı olaya da karışmadığını iddia etti. İddianamede, sanığın evinde yapılan aramada bulunan üç biber gazı spreyi ve olay sırasında giydiği ayakkabı gibi delillerin yanı sıra, mağdurun da sanığı teşhis ettiği belirtildi.

Veysel İ.’nin “beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla kasten yaralama” suçu nedeniyle 2 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Sadi Etkeser İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Yusuf Emir Bolat, saldırının ardından bir süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Polis tarafından gözaltına alınan Veysel İ, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

velux
ETİKETLER: