MHP Bodrum İlçe Başkanı Tayyar Şafak, Bodrum Belediyesi’nin kiralama ve tahsis uygulamalarını eleştirdi. “Cevap alamazsak Başsavcılığa başvuracağız” dedi.
MHP Bodrum İlçe Başkanı Tayyar Şafak, düzenlediği basın toplantısında Bodrum Belediyesi’nin kiralama ve tahsis uygulamalarını sert sözlerle eleştirdi. Şafak, “Cevap alamazsak Başsavcılığa başvuracağız” dedi.
Şafak, daha önce Belediye Başkanı’na yönelttikleri sorulara resmi yanıt verilmediğini belirtti. Belediyeye ait taşınmazların CHP’nin kullanımına tahsis edildiğine dair söylentilerin bulunduğunu ifade eden Şafak, kira bedellerinin ödenip ödenmediğinin açıklığa kavuşturulmasını istedi.
“Kaç liraya, kaç yıldır kiraya verildi? Tahsisler hangi usule göre yapıldı? Kiralar düzenli ödendi mi, ödenmediyse neden icra takibi yapılmadı? Bunların hepsini resmi olarak soruyoruz. Cevap alamazsak Başsavcılığa başvuracağız” dedi.
Belediyenin mali sıkıntılar yaşadığı bir dönemde tahsis yoluyla yapılan kiralamaların sorgulanması gerektiğini belirten Şafak, şu soruları yöneltti:
Bu yerler hangi firmalara, ne kadar süreyle kiralandı?
Neden ihaleye çıkılmadı?
Kültür A.Ş. kapatılmasına rağmen kiralamalar nasıl devam ediyor?
Bu durumda ödemeler hangi hesaba yatırılıyor, yasal dayanağı nedir?
Basın mensuplarına da çağrıda bulunan Şafak, “Adalet temsilcisi olduklarını söylüyorlar. O halde oturdukları binalar adaletli ve güncel rayiç bedellerine uygun şekilde mi kiralandı, ödemeler yapılıyor mu? Cevap bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.