DOLAR
46,2642
EURO
53,5947
ALTIN
6.254,94
BIST
14.080,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C

Muğla Şiirleri Antolojisi 2025’te Okuyucuyla Buluşacak

Muğla Şiirleri Antolojisi 2025’te Okuyucuyla Buluşacak

Muğla Şiirleri Antolojisi 2025’te Okuyucuyla Buluşacak

Bodrumhaber.com

Muğla ve ilçelerine odaklanan şiirlerin yer alacağı “Muğla Şiirleri” adlı antoloji kitabı, 2025 yılında kamuoyuna sunulacak. Araştırmacı-yazar Cezmi Çoban ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nagehan Uçan Eke’nin editörlüğünü yaptığı kitap, MÖ II. yüzyıldan 2024 yılına kadar yayımlanmış şiirleri bir araya getiriyor.

Muğla Şiirleri Antolojisi 2025'te Okuyucuyla Buluşacak

Kitap, Muğla’nın 13 ilçesini konu alan şiirleri tek bir kaynakta sunan ilk eser olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, edebiyat dünyasına yeni Muğla şiirleri kazandırma ve bölgede “Uluslararası Şiir Festivali” ile “Muğla Bienali” düzenlenmesi hedefleniyor.

“Muğla, kıyısal ve karasal değerleriyle yaşanabilecek en güzel yerlerden biridir. Bu değerlerin edebiyattaki izlerini şairlerin dizelerinden takip etmeye çalışıyoruz.” açıklamasını yapan editörler, eseri 2023’te vefat eden Muğla sevdalısı Dr. Ali Abbas Çınar’a ithaf ettiklerini belirtti.

Editörler Hakkında

Cezmi Çoban: 1985 Muğla doğumlu. Muğla, Bodrum ve çevresinin yerel tarihi ve sözlü kültürü üzerine 100’den fazla makale ve 20 kitap yayımladı.

Prof. Dr. Nagehan Uçan Eke: 2004 yılında Ege Üniversitesi’nde başladığı akademik kariyerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde sürdürüyor. Klasik Türk edebiyatı üzerine çok sayıda çalışması bulunan Uçan Eke, aynı zamanda uluslararası dergilerde yayımlanan makaleleri ve hakemli dergi editörlükleriyle tanınıyor.