DOLAR
32,3775
EURO
35,0510
ALTIN
2.326,39
BIST
9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Abdulkadir Sevindik:”Bodrum MHP’de kazan kaynıyor”

Abdulkadir Sevindik:”Bodrum MHP’de kazan kaynıyor”
polat-galle

Abdulkadir Sevindik:"Bodrum MHP'de kazan kaynıyor"

Arenabodrumhaber.com internet haber sitesinde bu gün yayınlanan, Bodrum MHP’de kazan kaynıyor başlıklı makale kaleme alan Abdulkadir Sevindik ilginç bazı gerçekleri dile getirmiş.

Yorumsuz yayınlıyoruz;

AK Parti, CHP ve MHP’nin önümüzdeki süreçte yaşayacağı seçimli kongreleri yerel siyasetin en önemli gündem maddelerinden..

Bir taraftan İlçe, İl ve Genel Başkanlık seçimlerinde oy kullanarak parti geleceğine direk veya dolaydı tercih yapacak parti temsilcilerinin belirlenmesi devam ederken, diğer taraftan da yerel siyasi aktörleri belirleyecek ilişkiler artık kapalı kapılar ardında değil, meydanda değerlendirilmeye ve konuşulmaya başlandı.

Önümüzdeki yaşanacak yerel siyaset sürecinde üzerinde çok konuşulacak konulardan biriside MHP’nin Bodrum İlçe Teşkilatında yaşanıyor.

2018 Yılında yapılan genel seçimlerde MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar’ın milletvekili aday adayı olmasıyla, MHP Bodrum İlçe Başkanlığına vekaleten dönemin ilçe başkan yardımcısı Ömer Varan seçilmişti.

Yaklaşık 18 aydır MHP Bodrum İlçe Başkanlığı vekalet eden Ömer Varan’ın 2 ay önce ilçe başkanlığında görev yapan 18 yönetim kurulu üyesinin 13’ünün imza altına alarak il yönetimine ve genel merkeze gönderdikleri dilekçelerde ‘görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği’ dile getirilmiş.

MHP’nin il ve genel merkezine gönderilen bu dilekçelerden ve yaptığım görüşmelerden anladığım, bu konu önce MHP’nin kapalı kapılarının ardında şimdide Bodrum’un siyasi kulislerinde şok etkisi yaratmış, yaratacak.

MHP Bodrum Teşkilat geçmişinde ilk defa yaşanan bu olayda, dilekçeyi imza altına alan yönetim kurulu üyeleri Ömer Varan’ın, parti tüzüğüne aykırı tutumu, ilçe yönetim kurulu kararlarına aykırı hareket etmesi ile üyelerden gelen istek ve şikayetler doğrultusunda ‘görevden alınması’ talep etmiş.

Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP Bodrum Belediye Meclis üyesi aday listesine belirlenmesinin sonrasında, 8 meclis adayının ilçe seçim kuruluna dilekçe vererek, istifa nedenleri arasında da ilçe başkanı Ömer Varan’ın keyfiliğine tepki olarak ortaya çıktığı, yapılan eleştirilerin arasında.

MHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin 13 imzayla MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz’a ilettikleri dilekçenin tüzük gereği işleme alınmaması cevap bekleyen en önemli soru ve sorun gözüküyor..

Bu durumun partinin karar defterine alınamaması ve bir dilekçeyle yapılmak zorunda kalmasında da Ömer Varan’ın yapmadığı yönetim kurulu toplantılarına dikkat çekiliyor.

13 Yönetim Kurulu üyesinin imzaladığı dilekçede dikkati çeken önemli bir detayda yönetim kurulu üyesi olan Mehmet Özmeral’ın MHP Bodrum İlçe Başkanlığına vekaleten atanma talebi..

Başka bir detayda bu dilekçelerde yönetim kurulu üyesi olarak Mehmet Özmeral’ın imzasının bulunmaması..

Konunun basında yer alacak bir sürece girmesi MHP’de yaşanan bu sıkıntının ‘kol kırılır yen içinde kalır’ durumunu aşmış olduğunun başka bir ifadesi..

MHP Bodrum ilçe yönetiminin içerisinde yaşanan sorunların ve soruların cevapları; Muğla il, ilçe ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mehmet Özmeral’da…

Aktur tatil sitesi