DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Açık Hava Müzesi gibi sanat galerisi. Bodrum’un en büyüğü…

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün hizmete giren 200 metrekare kapalı toplamda 2000 metrekarelik sanat galerisi açık hava müzelerini aratmadı. Sanatçıların yaptığı eserler ve Anadolu’nun dört bir yanında toplanan yöresel objeler sanatseverleri hayran bıraktı.

Açık Hava Müzesi gibi sanat galerisi. Bodrum’un en büyüğü…
Aktur tatil sitesi

Açık Hava Müzesi gibi  sanat galerisi. Bodrum’un en büyüğü…

Anterhaber/Yaşar Anter

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi Dimril Mevkii’nde bugün 2000 metrekarelik bir alanda hizmete giren ilçenin en büyük sanat galerisi Arth Gallery hem eserleri hem de Anadolu’nun dört bir yanından toplanan yöresel objeleri ile görenleri hayran bıraktı.

GALERİ 200’E YAKIN ESER VE 600’E YAKIN YÖRESEL OBJE İLE AÇILDI

200 metrekare kapalı alana sahip olan galeride ayrıca hem sanatçıların hem de vatandaşların atölye çalışması yapabileceği bir alan bulunuyor. Sanatçıların yaptığı 2007e yakın resim ve heykelin yanısıra Anadolu’nun dört bir yanından toplanan eski ev ve bahçe kapıları, tokaçlar, küpler, testiler, kağnılar, güğümler, kağnılar , ibrikler ve halı dokuma tezgahlarının bulunduğu galeri açık hava müzesini aratmadı.

Açık Hava Müzesi gibi sanat galerisi. Bodrum’un en büyüğü…

İLK SERGİ CUMA GÜNÜ

Galeride ilk serginin ressam Yasemen Latife Ayvaz ve heykeltraş Hamza Arslan’ın eserlerinin yer alacağı Frekans isimli sergi ile sanatseverlerle buluşacağı ve serginin 30 Eylül tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.

YAPILACAK ESERLER EĞİTİM VAKIFLARINA BAĞIŞLANACAK

Galerinin sanat danışmanı Müştak Ayvaz anterhaber.com’a  konuştu. Ayvaz , Bodrum’ un en büyük sanat galerisini sanatseverlerle buluşturduklarına belirterek “Burada sadece resim ve heykel sergileri olmayacak birçok sanatsal etkinlik ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi ile işbirliği yapacağız Ayrıca buraya gelen konukların oluşturacağı bir heykelin satışını yaparak eğitim hizmeti veren vakıflara bağış yapmayı düşünüyoruz. Bodrum’ un sanat dünyasına farklı bir renk farklı bir atmosfer getirmeyi amaçladı. Değerli sanatçıların eserlerinin yanısıra Anadolu’nun birçok yerinden yıllarca toplanmış farklı kültürleri yansıtan objeleri burada sergiliyoruz. Bir nevi sanat müzesi gibi” dedi.

Aktur tatil sitesi