DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

AÇIKLAMA YAPILMAK İSTENİNCE ARBADE YAŞANDI

AÇIKLAMA YAPILMAK İSTENİNCE ARBADE YAŞANDI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini göz altına alınarak tutuklanmasını protesto etmek isteyen ve aralarında çeşitli STK’lar ile siyasi parti ilçe başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup Bodrum Belediye Meydanı’nda toplandı.

Kaynak : Anterhaber.com

POLİS İZİN VERMEYİNCE GERGİNLİK ÇIKTI

Yaklaşık 150 polisin geniş güvenlik önlemi aldığı meydanda eylem ve basın açıklamasına izin verilmek istenmemesi üzerine gerginlik çıktı. İlçe Emniyet Müdürü  Mete Durukan grubu sakinleştirerek eyleme izin vermeyeceklerini ve dağılmalarını istedi. Polis sık sık anons yaparak eyleme izin verilmeyeceğini, sosyal mesafe kurallarına uyulmasını ve alanın terk edilmesi yönünde hoparlörden anons yaparak uyarılarda bulundu.

AÇIKLAMA YAPILMAK İSTENİNCE ARBADE YAŞANDI

Basın açıklaması yapılması için grubun ısrarlı davranması üzerine polis ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Basın açıklamasına okumak isteyen Volkan Çetin ve eylemcilere izin verilmedi, polis ekipleri grubu itekleyerek meydandan uzaklaştırmaya çalıştığı sırada yere düşenler oldu. Yaklaşık 20 dakika süren arbedeyi polis ile eylemcilerin arasına giren avukatlar önledi. Eylemciler Bodrum Belediye Meydanı’ndan Kayyum rektör İstifa, Kahrolsun tek Adam Rejimi, Yaşasın Boğaziçi Direnişi, Aşağı Bakmayacağız, Yaşasın Özgürlük, Faşizme Karşı Omuz Omuza sloganları atarak 200 metre ilerideki CHP ilçe binası önüne gitti.

AÇIKLAMA YAPILMAK İSTENİNCE ARBADE YAŞANDI

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK CADI AVI BAŞLATILDI.

Polisin kontrolü ile CHP ilçe binası önünde Volkan Çetin basın açıklamasını okudu. Çetin açıklamasında “AKP Milletvekili adayı Rektör Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atamasıyla başlayan direniş bir aydır devam ediyor. Boğaziçi direnişini durdurmak için her türlü baskı ve zorbalığı devreye soktular. Ülkenin İçişleri Bakanı’nın LGBT sapkınları ifadesini kullanarak başvurduğu nefret söylemi beraberinde öğrencilere karşı bir cadı avına dönüştü. Bizlerde Bodrum’dan Boğaziçi’nde ve ülkenin dört bir yanında yükselen direnişe ses veriyor ve onun parçası olduğumuzu haykırıyoruz. Amasız, fakatsız, koşulsuz Boğaziçili öğrencilerin yanındayız” diye konuştu.

 

AÇIKLAMA YAPILMAK İSTENİNCE ARBADE YAŞANDI

BODRUM’DA BUGÜN DAYANIŞMA GÜNÜYDÜ

Eylemlerde sakinleştiriciliği ile dikkat çeken çevrecilerin avukatı Remzi Kazmaz yaptığı açıklamada “Bugün Bodrum’da dayanışma günüydü. Boğaziçi Üniversitesi’nin pırıl pırıl gençlerinin verdiği demokratik hak ve özgürlüklerini yansıtırken göz altına alınmalarını ve tutuklanmalarının ardından serbest bırakılmalarını istedik. Demokratik olmayan bir seçim vardı. Tüm bunlara yönelik eleştiri ve eylemlerde hazımsızlık gösterilmesine yönelik gerginlikler yaşandı. Öğrencilerin demokratik ve barış kokan tepkilerine isteklerine bizde Bodrum’dan demokratik ve barış kokan duygularla destek vermek istedik” ifadelerini kullandı.

Eylemciler daha sonra dağıldı.