DOLAR
32,2861
EURO
34,8009
ALTIN
2.412,17
BIST
10.271,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Afrika Örgüsü Pişmanlık

Afrika örgüsünün yapılmasının ardından pişmanlık duyulan bazı durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Afrika Örgüsü Pişmanlık
A+
A-

Afrika örgüsü yapımı uzun ve özveri gerektiren bir iştir. Afrika örgüsünün yapımı sırasında deneyimli bir tasarım uzmanı ile çalışmak önemlidir. Afrika örgüsünün yapılmasının ardından pişmanlık duyulan bazı durumlar hakkında detaylara Afrika örgüsü pişmanlık başlıklı bu içerikten ulaşabilirsiniz. Ayrıca kaşıntı, iltihap, saç derisinin çok fazla acıması, örgünün çözülmesi gibi durumlar bu duruma örnek teşkil eder.

Afrika Örgüsü Şikayetleri

Araştırmalar sırasında karşınıza çıkan pişmanlık hikayelerinde bu şikayetlerle karşılaşmış olabilirsiniz. Bunlar uygulamalar sırasında yapılan hatalardan kaynaklanan şikayetlerdir.

İltihaplanma ve Yaralanma

Saçlara örgünün uygulanması sırasında saçların çok çekilmesi ve kopması sonucu saçlarda yaralar oluşur ve bu yaraların mikrop kapması sonucunda saçlarda iltihaplanma oluşabilir.

Kaşıntı

Uygulama sırasında saçların koparılması sonucunda çok hassas deriye sahip kişilerde saç derisinin zarar görmesi sonucunda kaşıntılar görülür. Bu kaşıntıların çok artması ve derinin fazla zarar görmesi sonucunda kaşınan yerler yaraya dönüşebilir.

Saç Derisinin Acıması

Afrika örgüsü modelleri, yapısı dolayısıyla ve kullanım uzunluğu dolayısıyla sıkı örülmesi gereken bir örgüdür. Fakat bazı yanlış ve sert uygulamalar sonucunda saç derisini aşırı derecede acıtacak bir şekilde uygulama yapılabilir. Bu saçın kullanımı sırasında yıkamakta zorluk yaşamaya ve uyumakta zorlanmalara sebep olabilir.

Örgünün Çözülmesi ya da Yanlış Yapılması

Afrika örgüsünü kişi kendi istekleri doğrultusunda normal bir örgüyü açar gibi açma seçeneği bulunur. Fakat genel kullanım süresi 2-3 ayı bulan Afrika örgüsünün zamanından önce çözülmemesi gerekir. Bu uygulamayı gerçekleştiren kişinin saçı yeterince sıkı örmemesinden kaynaklanan bir şikayettir. Bu çözülme kullanılan sentetik saç ve diğer materyallerin kalitesizliğinden kaynaklanıyor da olabilir. Bu şikayet tamamen örgüyü uygulayan kişinin tecrübesinden kaynaklanan bir hatadır.

Örgünün Tiftiklenmesi

Örgünün yapılmasından bir süre sonra örgünün arasından örgünün uzunluğuna göre kısa olan saçlar örgünün kenarlarından ayrılması durumudur. Örgüyü uygulayan tasarımcının bilgisizliği ve tecrübesizliğinden kaynaklanır. Sonradan düzeltilmesi zordur. Tiftiklenme kullanılan sentetik saçlarda da görülebilen bir durumdur. Bu kullanılan sentetik saçın kalitesizliğinden kaynaklanır.

Saçın Kopması

Saç kopması saçların hassasiyetine bağlı bir durumdur. Hassas ve güçsüz saçlara gereğinden fazla sıkı bir şekilde örme işlemi uygulanması durumunda bu şikayetlerle karşılaşılır.

Afrika Örgüsünü Doğru Yaptırmak

Afrika Örgüsü

Yukarıda görülen pişmanlıkların çoğu saç örgüsünün uygulanmasından kaynaklanır. Bazıları ise saçın yapısından ve hassasiyetinden kaynaklanıyor olabilir. Örnek olarak saçların ince veya kalın örülmesi saçın yapısına göre çok fazla değişkenlik gösterebilir, bu durumda tecrübeli bir uzman görüşü önem arz eder. Bu durumlarla karşılaşmamak için doğru uygulamayı bilen, bilgi sahibi ve profesyonel kişilerle çalışmak sizin için en sağlıklı ve en güzel Afrika örgülerine kavuşmanın en doğru yolu olacaktır.

Afrika örgüsünde doğru yeri merak ediyorsanız https://www.afrikasacorgusu.com adresini ziyaret edebilir, 0 (532) 500 57 29 numaralı telefonu arayabilir ya da afrikaorgusuafro adlı Instagram hesabına DM atabilirsiniz.

polat-galle