DOLAR
32,3168
EURO
35,0223
ALTIN
2.308,02
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Ah Şu Yazlıkçılar Yok Mu?

Aktur tatil sitesi

Bulaşıcı hastalık çıktı mertlik bozuldu. Bodrum’da korona virüsün yayılmasının suçluları bulundu rahatladık.

Kimmiş bunlar ?

Yazlıkçılar.

Bodrum’da; temennim o dur ki, kimse korona virüsten yaşamını yitirmesin, maazallah birkaç ölüm daha gerçekleşirse, yazlıkçı avına çıkacak hale geldik.

Rakamlar veriliyor, hem de tam yetkili ağızdan;

“ANKA Haber Ajansı’ndan Mehtap Belen’in sorularını yanıtlayan Bodrum Belediye Başkanı, ilçenin resmi nüfusunun 176 bin 500 olmasına rağmen şu anda 70 bini yazlıkçılar olmak üzere nüfusun 300 bine çıktığını kaydederek,”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın verdiği rakamları topladık. 176 bin 500 + 70 bin = 246 bin 500, bu rakam 300 bine nasıl çıktı? Aradaki fark yazlıkçı değilse, çoğu otelin tam kapasite çalışıyor olması gerekir.

Oteller de kapalı olduğuna göre….

Bodrum’a son dönemde gelen araç sayısı “100 bin,125 bin” denilmekte. Nasıl bir ölçümdür bilinmez, araçların geliş ve çıkış toplamlarının arasındaki fark olmadığını biliyoruz.

Gelenlerin tamamının yazlıkçı veya kalıcı gelen olup olmadığı meçhul.

Başkan Aras, ANKA Ajansa açıklamalarına devam ediyor.

“Bodrum’da ilk can kaybımız,  İstanbul’dan gelen büyüğümüzün vefatı ile oldu.”

El insaf Sayın Başkan, ölen kişi en az 20 yıldır Yahşi Mahallesinde ikamet etmekte değil midir? Evet ölmeden on, onbeş gün önce İstanbul’dan gelmiştir.

Ölüm tarihinden on, onbeş gün geriye gittiğimizde, siz HALK TV de “Acı Ot Festivaline”  Bodrum dışından insanların katılması için çağrıda bulunmadınız mı? Hani diyorum, gelenler gidemedi mi yoksa? Turizm Fuar’ın da unutmuş değiliz.

Ve siz, sadece Mart ayında kaç kez şehir dışına çıktınız? Bodrum’dan kaç kişi şehir dışına veya yurt dışına gidip geldi?

Bir başka açıdan bakalım; salt yazlıkçıları suçlamak yerine, 16 Mart 2020 tarihinde okullar tatil olduğunda, Türkiye’nin ve Dünya’nın değişik yerlerinde okuyan ve ailesi Bodrum’da yaşayan kaç öğrenci Bodrum’a giriş yaptı?

Peki, Bodrum’da yaşayan ve umreye gidip dönen kaç insanımız mevcut?

Suçlu aramak değil niyetim, doğruya ulaşmaktır.

“Bodrum’a Gelmeyin” dedi Başkan Aras, moda oldu.

“Çeşme’ye Gelmeyin,Fethiye’ye Gelmeyin Marmaris’e Gelmeyin.”

İlmi siyaset bilmeyince böyle oluyor anlatımlar, diplomasi bilmek lazım. Yeterli olmayabilir sağlık kuruluşları, lakin adama sormazlar mı “Yazın gerçekleşseydi bu salgın, hepimiz Bodrum’da ölecek miydik?” diye. Yarın Turizm Acenteleri “Senin sağlık hizmetin yeterli değil.” diyerek fiyat indirmeyecek mi?

Günlük yaşamımızı sağlayabilmemiz için kaç araç Bodrum’a girmektedir ve bunlar daimi olarak Bodrum’a giriş çıkış yapmaktadır.

Tedarikçilerin giriş sayılarına baktığımızda, her girişi yeni gelmiş gibi kabul edersek, inanın gelen yazlıkçıların, umreden dönenlerin, öğrenci çocuklarımızın sayısının, çok üstündedir.

Yaşamsal ihtiyaçlarımızın dışında, inşaat malzemesinden tutun, başkaca bir çok ürün halen Bodrum ’a giriş yapmaktadır.

Bodrum pazarında dahi, Bodrum dışından gelen çok sayıda esnafımız bulunmakta.

Toplumsal barışı bozacak açıklamalardan kaçınmalıyız.

Gelene gidene kızanlar ve sosyal medyada linç girişimi yapanlar, arkanıza yaslanıp gözlerinizi kapatıp düşünün,  Bodrum’da salgın beklenenin çok üstünde yayılırsa, imkanı olanlar pılısını pırtısını toplayıp kaçmayacak mı?

Yollarını kesip “Hayır gidemezsiniz, öleceksek beraber ölelim.” mi diyeceksiniz?

Teknesi olanlar, teknelerine binip kendilerine yeni limanlar aramayacak mı? Arabası olanlar yine aynı, başka şehirlerdeki akrabalarına sığınmayacaklar mı? Onlar size kapılarını kapattığında ne düşüneceksiniz…

Elbet önlemler alınmalı, sorun, odağında tespit edilmeli.

Salgın, bir noktadan değil bir çok noktadan yayılmakta, belirli yerleri hedef yapmak, sorunu sadece kanayan yara haline getirir.

En basit kullandığınız maskeler, eldivenler tıbbi atık kapsamında, çöplere atılmaması gerekir. Bakın yollara, çöp bidonlarının kenarlarına, atm’ lerin etrafına. Mesele kalabalık olmak değil, sağlıksız ortamlar yaratmamızdan kaynaklanıyor.

Süküneti koruyarak, tüm çözüm önerilerini dikkate almalıyız. Birbirimize düşmemiz sorunu çözmek yerine, onaramayacağımız sorunlara yol açacaktır.

Bir çok haberde belirttik, Bodrum’da korona virüsten kesin ve kesin tanı olmayan 8 yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Ölenlerin Tamamı Bodrum’da ikamet etmektedir.

Genç bedenler virüse dayanabilirken, yaşı ilerlemiş insanlarımız dayanamamakta ve yaşamlarını yitirmektedirler.

Yaşı belirli bir düzeye gelmiş insanlarımızı virüs yayıcı olarak görmeden, onların tüm ihtiyaçlarını karşılayıcı önlemler almalıyız ve bu yaştaki tanıdığımız tüm insanlarımızı arayarak, ihtiyaçlarını sormalıyız.

Onları yalnızlığa mahkum edemeyiz.

Başkan Aras, paralı yayıncılarından vazgeçmelidir. Kıt kaynaklarımız, yerli yerinde kullanılmalıdır. Kendisini haber yaptırmak için, illaki ulusal basına aylık paralar ödememelidir.

Bu günler geçer elbet…

Her Ne Ararsan Ara, Kendinde Ara (Hacı Bektaşi Veli )

Vesselam…

velux
Yazarın Diğer Yazıları