DOLAR
44,8791
EURO
52,8425
ALTIN
6.919,59
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C

Kızılağaç’ta Kalyon Holding Bünyesindeki Şantiyede İş Kazası: İşçi Yaralandı

Kızılağaç’ta Kalyon Holding Bünyesindeki Şantiyede İş Kazası: İşçi Yaralandı
A+
A-

Kızılağaç’ta Kalyon Holding Bünyesindeki Şantiyede İş Kazası: İşçi Yaralandı

Bodrum Haber

Bodrum’un Kızılağaç Mahallesi’nde, Kalyon Holding bünyesindeki bir şirkete ait inşaat şantiyesinde meydana gelen iş kazasında bir işçi yaralandı. Yaklaşık 2 metre yükseklikten düştüğü belirtilen işçi hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bodrum’da bir inşaat şantiyesinde yaşanan iş kazası, hem iş güvenliği önlemlerini hem de şantiyenin faaliyet durumunu yeniden gündeme taşıdı. Kızılağaç Mahallesi’nde, Kalyon Holding bünyesindeki bir şirkete ait olduğu belirtilen inşaat alanında meydana gelen kazada bir işçi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, şantiyede çalışan C.K. isimli işçi, çalışma sırasında yaklaşık 2 metre yükseklikten düşerek yaralandı. Olayı gören diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, yaralı işçiye olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra C.K.’yi Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. İşçinin sağlık durumuna ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Kazanın ardından jandarma ekiplerinin olayla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi. Ancak olayın dikkat çeken yönlerinden biri, kazanın yaşandığı inşaatla ilgili daha önce yapı tatil zaptı düzenlendiği yönündeki iddia oldu.

Eğer bu bilgi resmi kayıtlarla doğrulanırsa, yapı tatil zaptına rağmen şantiyede faaliyetin sürüp sürmediği, iş güvenliği önlemlerinin yeterli olup olmadığı ve denetim mekanizmalarının nasıl işletildiği soruları daha da önem kazanacak.

Turizm sezonu öncesi, özellikle 15 Mayıs’tan önce birçok bölgede inşaat faaliyetlerinin hızlandığı görülürken, bu tempo içerisinde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin ne ölçüde uygulandığı da yeniden tartışma konusu oluyor.

Kızılağaç Mahallesi’nde, Kalyon Holding bünyesindeki bir şirkete ait şantiyede yaşanan bu iş kazası, yalnızca bir yaralanma olayı olarak değil, denetim, ruhsat ve iş güvenliği başlıklarıyla birlikte ele alınması gereken bir gelişme olarak öne çıkıyor. Yetkili kurumların hem kazanın nedenini hem de şantiyenin hukuki durumunu kamuoyuna açık biçimde ortaya koyması bekleniyor.

Kaynak: Bodrum Sıcak Haber

ETİKETLER: