DOLAR
32,5044
EURO
34,6592
ALTIN
2.477,33
BIST
9.610,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Ahmet Aras : “Haberi Yapanlar Bize Sormadılar.”

Ahmet Aras : “Haberi Yapanlar Bize Sormadılar.”

Ahmet Aras : "Haberi Yapanlar Bize Sormadılar."

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bugün yapılan Meclis toplantısının başında, Kent Haber’in geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği; üst düzey belediye yetkilileri hakkındaki suç duyurusu haberi ile ilgili şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Aras’ın savcılığa şikayet olarak yansımış çok ağır iddialara açıklık getirmek yerine, üstü örtülü olarak konuyu haberleştirdiği için basını eleştirmesi, göreve geldiğinden bu yana özellikle basın özgürlüğü konusunda yaptığı olumlu açıklamaları gölgede bıraktı.

Aras, Meclis Toplantısı’nın başında gündem dışı olarak yaptığı konuşmada, işadamı Hasan Dirin tarafından Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel ve Emlak İstimlak Müdürü İsmail Doğan hakkında; Rüşvet, Tehdit ve Görevi Kötüye Kullanma suçlamalarıyla kamu davası açılması için Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması ve bunun haberleştirilmesi ile ilgili şunları söyledi;

“Son dönemlerde gündeme gelen bir husus var. Belki farkındasınızdır. Çalışma arkadaşlarımızdan bazıları hakkında suç duyurusunda bulunulduğu konusunda haberler çıktı. Şu anda bize gelen resmi bir konu olmadığından haber gerçeği yansıtmamaktadır. Eğer Cumhuriyet Savcılığımızdan böyle bir talep gelirse gereğini yaparız ama öyle bir şey şu anda yok. Sadece haberlere konu olmuş. Ayrıca haberi yapanlar da bize böyle bir şey var mı, yok mu diye sormadılar. Ben sadece şunu söylemek istiyorum; bizim bütün çabamız kamunun malını mülkünü korumaktır ve buna sahip çıkmaktır. Kamu zararına yol açan ne varsa hepsinin karşısındayız. Burada da aynı şekilde bankamatik mecraları zamanında bir firmaya kiralanmış. Bu firma 2011 yılında yapılan ihaleyle aldığı bu hakkı 2014 yılına kadar 3 yıl kullanmış ama daha sonra herhangi bir protokol, sözleşme yapmadan devam edilmiş. Ama bizim yaptığımız hesaplarla belediyemize yaklaşık 1,5 milyonluk borç görünmekte. Biz de bunun takipçisi olacağız. Bunun dışında her vatandaşımızın sonuna kadar hakkımızı aramaya hakkı vardır. Biz de bunun karşılığında kendimizi savunacağız. Bürokratlar üzerine gidilmesi hoş bir şey değil. Sonuçta burada siyasi bir irade var. Doğruyu yapan, yanlışı yapan, talimatı veren biziz. Arkadaşlarımızın isim isim belirlenip de bu arkadaşlara suç duyurusunda bulunuluyor diye bir haber yapılması çok uygun değil. Evet, belediye idari bir tasarrufta bulunmuştur, olabilir. Hata yapmış olabiliriz ama birilerinin hedef gösterilmesi, isimlerinin zikredilmesi çok doğru bir şey değil. Ben aynı zamanda onu ifade etmek istiyorum” dedi.

20 yıldan bu yana Bodrum kamuoyunu doğru ve objektif habercilik anlayışı ile bilgilendirmeyi ve özgür yayıncılık yapmayı ilke edinen kurumumuzun, söz konusu iddiaları içeren haberi, belgeleri elimizde mevcut olan, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2019/15630 Soruşturmasına istinaden yaptığımızı da Bodrum Kamuoyunun dikkatine sunmayı da görev biliyoruz. 

Kent Haber

Bodrum Ev Emlak