DOLAR
32,3168
EURO
35,0223
ALTIN
2.308,02
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Ahmet Aras mecliste 1,5 yıllık süreci değerlendirdi, yapılacakları anlattı

Ahmet Aras mecliste 1,5 yıllık süreci değerlendirdi, yapılacakları anlattı
Bodrum Ev Emlak

Ahmet Aras 1,5 yıllık süreci değerlendirdi, yapılacakları anlattı, yola devam, dedi

Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Bodrum Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı bugün yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Aras “Bu kadim kentin sorunlarını çözmek, daha yaşanabilir bir kent haline gelmesini sağlamak ve Bodrum halkına hizmet etmek için yola çıktık.” dedi.

Aras konuşmasında şunları söyledi

*** Göreve geldiğimiz andan itibaren gündemimizde siyaset olmadı. Hedefimizde hizmet vardı.

***Doğru bildiğimiz hususları yerine getirmeye çalıştık. Kesinlikle hiçbir mazerette, şikayette bulunmadık. Pusulamızın yönü Bodrum’a duyduğumuz aşk ve sevgidir, halkımıza hizmet etmektir.

***Sorun yaratmak için değil, her zaman çözüm üretmek için uğraştık. Her zaman çözümcü olmaya çalıştık.

***İmarda ciddi bir mücadele başlattık. Bu konuda zaman zaman eleştirildik ama Bodrum’u korumak ve hukuku uygulamak için başka bir şansımız yok.

HİÇ YAPILMADIĞI KADAR KAÇAK YAPIYLA MÜCADELE ETTİK

***Belki de hiç yapılmadığı kadar Bodrum’da kaçakla mücadeleye başladık. Çevre Şehircilik Bakanlığının desteğiyle büyük ölçüde yol aldık. Şu anda Bodrum’da kaçak yapılaşma neredeyse durdu.

*** Turgutreis, Akyarlar, Bağla, Gümüşlük, Koyunbaba, İslamhaneleri, Dereköy bölgelerinde 40 yıldır süren alt yapı sorununun çözüme kavuşturulacağını belirtti.

***Muğla Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Aras, yeni otogar inşaatı ile Turgutreis’te yapımı devam eden yaşam merkezinin yakın zamanda tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.

***242 milyon lira borç ile devralınan Belediyenin ve teknik iflası verilmiş olan Belediye Gıda A.Ş.’nin bugün çok daha iyi şartlarda olduğunu belirten  Aras, kurumsal yapıyı oluşturmak için çalışıyoruz.

***Bu çalışmalar yapılmaz ise belediyenin aslı görevi halka hizmeti yapamaz. Halkımızın, muhtarlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalıyoruz. Pandemi dönemi canlarını hiçe sayıp çalıştılar, hiç biri ah demedi.

***Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimimizi oluşturduk. Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitlik Şartını imzaladık. Kadın eşitlik birimizi kurduk. Herkesin bu oluşum içinde var olmasını istiyoruz. Kent Konseyi Kadın Meclisi birlikte kadın sığınma evimizi yapıyoruz. Kadına şiddet danışma merkezimizi kuruyoruz.  Küçük çocukları olan çalışan kadınlarımız için kreş sözümüz vardı. Peksimet Mahallemizdeki kreşimizin inşaatını tamamladık. Konacık’taki kreşimizin de projesi tamamlanmak üzere.

SANDIMA VE GERENKUYU’DA RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

***Bodrum’un kültürüne sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak için yürütülen çalışmaların ve projelerin sürüdüğünü açıklayan Aras, Sandıma ve Gerenkuyu’da yapılacak restorasyon çalışmalarının onaylandığını ve yakın zamanda başlayacağını söyledi.

***Aras, Bodrum’da tarımsal kalkınma için başlatılan çalışmaları da özetleyen Aras, ilk üretici kooperatifinin kurulduğunu, AR-GE ve yerel tohum merkezinin yakın zamanda hizmete gireceğini ve Bodrum üreticisinden alınacak ürünlerin belediye kafeleri başta olmak üzere çeşitli noktalarda satışa sunulacağını kaydetti.

SPOR SALONU VE YÜZME HAVUZUNUN KULLANIM ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

***Binnaz  Karakaya Spor Salonu ve Yüzme Havuzunun kullanım ücretlerinin belirlenmesi ve eklenmesi konusunun görüşülmesin sonrasında,  Havuz kullanımında 2 saat için 150, 3 saat için 200 ve  4 saat için 250 TL ücret alınması yanı sıra Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından aylık kullanım ve amatör kulüpler için belirlenen tarife oy birliği ile kabul edildi.

Aktur tatil sitesi