DOLAR
32,5735
EURO
34,8792
ALTIN
2.436,02
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C

Alman tatilciden bu yıl için kötü haber

Alman tatilciden bu yıl için kötü haber
16.04.2021
1.186
A+
A-
velux

Pazar araştırma kuruluşu GfK’nin 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre bu yıl, Almanların %39’u seyahat planı yapıyor.

Growth For Knowledge (GfK) tarafından gerçekleştirilen son anketin sonuçlarına göre koronavirüs pandemisi nedeniyle seyahat kısıtlamalarından kaynaklanan tüm zorluklara rağmen, 10 Alman’dan yaklaşık 4’ü (%39) bu yıl tatil yapmayı planlıyor.

Katılımcıların %13’ü ise 2021 yılında tatil yapmayı düşünmüyor.

Yüzde 28’lik kesim ise yaz sezonunda seyahat etmenin mümkün olup olmayacağını görmek için beklemede.

YURT İÇİ TATİLLER FAVORİ

GfK anketinin sonuçlarına göre; tatile gitmeyi planlayanların çoğu bu yıl, yurt içi destinasyonları tercih edecek. Bu yıl için en popüler yurt içi destinasyonlar arasında; Bavyera, Mecklenburg-Vorpommern ve Schleswig-Holstein yer aldı.

SADECE YÜZDE 5’LİK KESİM AVRUPA DIŞINI DÜŞÜNÜYOR

Ankete katılanların %18’i; İspanya, İtalya ve Avusturya olmak üzere Avrupa’da yer alan bir destinasyona seyahat etmek isterken, katılımcıların sadece %5’i Avrupa dışındaki bir ülkede tatil yapmayı düşünüyor.

Ulaşım açısından, ezici bir çoğunluk araba ile seyahat etmeyi planlıyor. Yurt içi destinasyonları tercih edeceklerin %80’i araba ile seyahat etmeyi planlarken; Avrupa Birliği içindeki destinasyonları tercih edenlerde bu oran %71 seviyesinde gerçekleşti.

DİJİTAL AŞI PASAPORTUNA DESTEK

Diğer yandan anket danışmanlık firması Censuswide’ın Amadeus için dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre Almanların %82’si “dijital aşı pasaportu” uygulamasını destekliyor.

Censuswide’ın anketine göre Dünya genelinde ise bu oran %91 seviyesinde gerçekleşti.

Aktur tatil sitesi