DOLAR
32,5523
EURO
34,8893
ALTIN
2.430,57
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C

Almanya’da Üniversite

Almanya’da Üniversite
02.04.2022
892
A+
A-

DEDU Almanya Devlet Üniversiteleri Eğitim Danışmanlığı, Almanya ve Avusturya’da eğitim alanında çalışan kurucuları ve Türkiye’de bulunan alanında uzman yurt dışı eğitim danışmanları ile Almanya’da üniversite ve yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenci adaylarına, üniversitelerin kabul sürecinden, vizenin sonuçlanıp, konaklamanın ayarlanması ve öğrencilerin Almanya’ya gittiklerinde yapmaları gereken işlemler ile ilgili tüm bilgilendirmeleri ve hizmetleri kapsayan geniş danışmanlık hizmetleri vermektedir. Almanya’nın Wuppertal şehrinde bulunan partner kurumu International Education Centers (IEC) Almanya resmi istihdam dairesi (Bundesagentur für Arbeit) Almanya resmi iş kurumu (Job Center) tarafından yetkilendirilmiş, Almanya Federal Göçmen ve Mülteci Dairesinin (BAMF) yabancılar için zorunlu uyum kursları (Integrationkurse) resmi yetkili eğitim kurumu olan IEC Almanya’da başta ekonomi ödülü olmak üzere birçok ödül almıştır. Ayrıca resmi olarak Alman vatandaşlığına geçiş sınavını (Einbürgerungstest) yılda 6 kez yapma yetkisine sahiptir.

DEDU Almanya Eğitim Danışmanlığının Almanya’da üniversite veya yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenci adaylarına verdikleri hizmetlerin detaylarına ve Almanya’da üniversite (Lisans) veya yüksek lisans (Master) eğitimi hakkında bilmeniz gereken en güncel ve detaylı bilgilere DEDU’nun resmi internet sitesi olan https://www.deutschedu.com/ üzerinden ulaşabilirsiniz. DEDU’nun resmi internet sitesinde ‘’Referanslar’’ sayfasında, Almanya’da bulunan onlarca öğrencilerinin başvuru ve kabul süreçlerinden bahsettikleri ve bu süreçte edindikleri tecrübeleri paylaştıkları videoları bulabilirsiniz. Almanya’da üniversite veya yüksek lisans eğitimi almak isteyenlerin en önemli motivasyon kaynağının, Almanya’da hali hazırda bulunan ve eğitimine başlamış, kendilerinden yalnızca aylar önce bu yola çıkmış öğrencilerin ağzından süreçle ilgili bilgiler edinerek kendilerinin de Almanya’da yükseköğretim almalarının mümkün olduğunu görmeleridir.

Almanya’da Üniversite

Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenci adaylarının üniversite başvurularını gerçekleştirmeden önce, başvuru şartlarını yerine getirdiklerinden emin olmalarının yanında eğitim ve yaşam masrafları, istenilen dil seviyesi, başvuru tarihleri, vize süreci ve vb. konular hakkında yeterli ve güncel bilgilere sahip olmaları gerekmektedir. Almanya’da üniversite eğitimine lise mezunları, ön lisans mezunları ve örgün olarak üniversite eğitimi devam edenler başvurabilirler. Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin akıllarına takılan en önemli sorulardan biri, hiç Almanca bilmeden veya belirli bir seviyede Almanca bilgisine sahip olduktan sonra üniversitelerin bünyesinde Almanca hazırlık eğitimi alıp alamayacaklarıdır. Almanya’da sıfır Almanca ile devlet üniversitelerinin Almanca hazırlık bölümlerine başvuru yapılabilen 7 üniversite bulunmaktadır. Almanca seviyesi A2,B1,B2 olan öğrenci adaylarının karşısına daha fazla sayıda üniversite çıkmaktadır.  Almanya’da üniversite eğitimi hakkında detaylı ve en güncel bilgilere DEDU’nun resmi internet sayfasında buradan https://www.deutschedu.com/almanyada-universite/ ulaşabilirsiniz.

Aşağıda Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen tüm adayların başvuru süreçleri hakkında bilmeleri gereken temel bilgileri paylaşacağız.

Lise Mezunları Almanya’da, Üniversite Başvuru Süreci;

Türkiye’den Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Temel Liseler, Kolejler ve Özel Liselerden mezun olan öğrenciler, üniversite sınavının sonucu ile 4 yıllık örgün öğretim veren bir üniversiteye yerleştikten sonra, yerleştikleri bölümde veya çok yakın bölümlerde Almanya devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapabilirler. Üniversite sınavında alınan puan kabul alabilmek için en önemli yeterlilik olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer lise türlerinden mezun olan öğrenciler de başvuru yapabilmektedir fakat başvuru süreçleri farklıdır ve başvuru için daha fazla zamana ihtiyaç duyulmaktadır.

Ön Lisans Mezunları, Almanya’da Üniversite Başvuru Süreci;

Ön lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler dikey geçiş sınavı (DGS) ile geçiş yapabilecekleri bölümlerde Almanya devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapabilirler. Başvuruda bulunabilmeleri için DGS’ye girmeleri gerekmez. Ön lisans mezunu öğrencilerin kabul alabilmeleri için en önemli yeterlilik, ön lisans diploma notu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Üniversite Eğitimi Devam Edenler, Almanya’da Üniversite Başvuru Süreci;

Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen ve örgün öğretim veren bir üniversitede eğitimi devam eden öğrenciler Almanya devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapabilirler.  Üçüncü yılın ilk döneminden sonraki dönemlerde olan öğrencilere lisans eğitimini tamamladıktan sonra başvuru yapmaları tavsiye edilmektedir. Çünkü bu öğrenciler Almanya’da bir üniversiteden kabul alsalar dahi vizeye girilmek zorunda olunan Almanya Konsoloslukları genelde, lisans eğitiminin Türkiye’de tamamlandıktan sonra yüksek lisans eğitimi için başvuru yapılmasının gerekli olduğunu belirterek vize reddi verebilmektedir.

Bodrum Ev Emlak