DOLAR
32,3667
EURO
34,9837
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurulacak!

Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurulacak!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurulacak!

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, çiftçilerin tarım arazilerinin gelirlerini yatırım aracı olarak kullanmasının önü açılıyor. Programa göre, arazi gelirleri için Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kurulacak…

Türkiye’de tarım arazilerinin yatırım aracı olmasının önü açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, tarım arazileri gelirlerine yönelik Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurulacak.

SUKUK İHRACI YAPILACAK

Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre; faizsiz finans prensiplerine uygunluk adına derecelendirme kuruluşu oluşturulacak. Bölyece kurumsal faizsiz borç uygulamalarının kurulması teşvik edilecek. Emtia murabahası işlemlerinin yurt içinde gerçekleştirilebilmesi için kira sertifikasına, elektronik ürün senedine veya hisse senedi portföyüne dayalı platformların oluşturulması sağlanacak. Kurulması öngörülen platformun işleyişine ilişkin iş akış süreçleri, standartlar belirlenecek. İhracat finansmanı için ortak standart bir ürün oluşturulacak. Yeni dönemde finansal hizmetlere erişim kolaylaştırılacak, finansal bilincin ve yatırımcı tabanının geliştirilmesi için faaliyetler yürütülecek.

Faizsiz finans alanında en iyi uygulama örneği olan sukuk ihracı yapılacak. Sermaye piyasalarında güven veren bir ekosistem oluşturulması için mevcut tahkim mekanizması daha işlevsel hale getirilecek. Katılım bankalarının yönetişim sistemi kurması sağlanacak. Etkin denetim ve gözetimi sağlamak için Katılım Sigortacılığı Denetim ve Gözetim Rehberi hazırlanacak. Katılım sigortacılığını teşvik edici mahiyette mevzuat ve kurumsal yapı geliştirilecek. Her tür risk grubuna hitap eder şekilde yaygınlaştırılacak. Katılım sigortacılığını teşvik edici mahiyette mevzuat ve kurumsal altyapı geliştirilecek. Katılım sigortacılığına yönelik iyileştirme alanları tespit edilecek.

6 DENETİM STANDARDI GELİYOR

Faizsiz finans denetim standartları oluşturulacak. Hazine, Kamu Gözetim Kurumu ile birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında faizsiz finans kuruluşlarına ilişkin 6 denetim standardı mevzuata kazandıracak.

velux