DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Amsterdam Hakkında

Amsterdam Hakkında
A+
A-
polat-galle

Amsterdam Hakkında

Amsterdam, iş imkanlarının fazla olduğu, yaşam kalitesinin her daim yüksek tutulduğu bir şehirdir. Bu nedenle bu şehrin yerlisi olmayı buraya daha sonra göç etmiş olan birden fazla insan mevcuttur. Hayatın pahalı olmadığı, masrafların minimum tutulduğu bu şehir, adeta gelişmiş şartlar şehri olmaktadır.

Lokasyon ve Ulaşım

Amsterdam, herkesçe bilinmekte olan Hollanda ülkesinin başkentidir. Doğusunda Almanya, güneyinde ise Belçika yer almaktadır. Ülke temel konum olarak kuzeybatı Avrupa’da yer almaktadır. 180 farklı popülasyonu içerisinde bulunduran, her kültürden insanın birbirleri ile dostluk içerisinde yaşadığı bir şehir olan Amsterdam, bulunduğu eyaletin en büyük şehirlerinden biri olma özelliğini de bünyesine barındırmaktadır. Amsterdam havayolu ile Türkiye’den 3 saat gibi bir zaman dilimi içerisinde erişebileceğiniz bir merkezdir. Elbette uçak biletleriniz için ucuz uçak bileti arayışlarınızı sitemizden karşılayabilirsiniz.

Amsterdam’da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Amsterdam, içerisinde büyük kanallar barındıran, bu kanallar aracılığı ile kısmi ulaşım sağlanan bir yerdir. Turistik gezi amacı ile Amsterdam’a giden bireylerin görmesi gereken yerlerin başında bu kanallar gelmektedir. Öyle ki, görmek yeterli değildir. Bu kanallar arasında gezmek de yapılması gereken bir diğer aktivitedir.

Dam Meydanı, şehrin en meşhur yerlerinden biridir. En meşhur ve bilindik yerlerden biri olmasına ek tarihi bir özellik de taşımaktadır. Alanın meydan haline getirilmesinin ana nedeni de yine bu tarihi yapısı ve içerisinde bulundurduğu tarihi binalardır.

Kültür ve Sanat

Van Gogh Müzesi, Amsterdam’ın en bilindik müzelerindendir. Mevcut bir müzeler bölgesi olan Amsterdam’ın bu müzeler bölgesinde yer alan Van Gogh Müzesi, ziyaretçilerin odağı olmaktadır. Sanatçı Van Gogh’un kardeşi Theo tarafından oluşturulmuş olan bu müze ve içerisindeki koleksiyonlar, tarihi bir sıraya göre konumlandırılmışlardır. İçerisinde yaklaşık 200 tablo, 500 de çizim barındırdığı bilinmekte olan bir gerçektir.

Kırmızı Fener Mahallesi, şüphesiz Amsterdam’da gezilebilecek en sıra dışı yerlerdendir. Bu yer, özellikle yetişkinler açısından fazlasıyla cezp edicidir. Sosyalleşmeye teşvik ve yardım eden kafeler, barlar, eğlenme odaklı mekanlar bu alanın tanıtımını sağlayan temel öğelerdir. Vondel Park, ülkenin ve kentin en büyük ve en ünlü parkıdır. Bu parkın etrafı müzeler ile çevrilidir ve adını şair olan Joost van den Vondel’den almıştır.

Amsterdam’a Ne zaman Gidilmelidir?

Amsterdam, genel olarak soğuk ve kapalı havası ile nam salmış bir şehirdir. Yılın büyük bir kısmını da bu şekilde geçirmektedir. Kentin en güzel zamanları ise Eylül ve Ekim aylarıdır. Ancak ülkenin coğrafi konumu itibariyle yılın her döneminde keyifli zaman geçirebilmenizi mümkün kılacak iklim koşulları olduğunu da söyleyebilmek mümkündür. MNG Turizm; ülkeye tatil planlarınızı karşılayabilmeniz için size paket turlar ve özel tatil alternatifleri sunar. Hemen sitemizden seyahat tarihlerinizi seçerek, uçak bileti satın alabilir ve otel rezervasyonu gerçekleştirebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: MNG Turizm Yurti Dışı ve Yurt İçi turları

velux