DOLAR
32,5696
EURO
34,9457
ALTIN
2.426,61
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Anket: Yurttaşlar iktidarın ekonomi politikasına güvenmiyor

Anket: Yurttaşlar iktidarın ekonomi politikasına güvenmiyor
03.01.2022
284
A+
A-
velux

MetroPOLL’ün ‘Ekonomi politikasına güven’ anketinin sonucuna göre, yurttaşlar hükümetin ekonomi politikasına güvenmiyor. AKP seçmeninde bu oran yüzde 36,4, MHP seçmeninde ise yüzde 50,7 oldu. Özer Sencar, “İktidar seçmenlerinin de önemli bir kısmının iktidarın ekonomi politikalarına güveni azalmış” yorumunu yaptı.

MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre, yurttaşlar iktidarın ekonomi politikasına güvenmiyor. AKP seçmininde bu oran yüzde 36,4, MHP seçmeninde ise yüzde 50,7 oldu.

MetroPOLL Araştırma, ‘Ekonomi politikasına güven’ anketinin sonucunu açıkladı.

Ankette katılımcılara ‘Geçen bir yıl içinde hükümetin ekonomi politikasına güveniniz azaldı mı, arttı mı?’ sorusu yöneltildi.

Katılımcıların yüzde 75,8’i ‘Güvenim azaldı’ yanıtını verdi. ‘Güvenim arttı’ diyenlerin oranı sadece yüzde 8,6’da kaldı, ‘Değişmedi’ diyenlerin oranı yüzde 13,8, ‘Fikrim yok/Cevap yok’ diyenlerin oranı ise yüzde 1,8 oldu.

Ankette partilerin seçmenlerinin verdiği yanıtlara yer verildi.

AKP seçmenin yüzde 36,4’ü, MHP seçmeninin yüzde 50,7’si hükümetin ekonomi politikasına güvenmediğini ifade etti.

CHP seçmeninde bu oran yüzde 97,4, İYİ Parti seçmeninde yüzde 92,4, HDP seçmeninde yüzde 97,6, DEVA’da yüzde 82,9, Saadet Partisi seçmeninde yüzde 100 ve diğer partilerde yüzde 92,9 oldu.

Kararsızların da yüzde 79,8’i ekonomi politikasına güvenmediğini ifade ederken, protesto oy kullanacağını söyleyenlerin yüzde 88,2’si hükümetin politikalarına güven duymadığını belirtti.

anket-yurttaslar-iktidarin-ekonomi-politikasina-guvenmiyor-962646-1.

“İKTİDAR SEÇMENİNİN GÜVENİ AZALDI”

MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu Özer Sencar, Twitter hesabından ankete ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Sadece muhalefet seçmenleri değil iktidar seçmenlerinin de önemli bir kısmının iktidarın ekonomi politikalarına güveni azalmış” ifadelerini kullandı.

Aktur tatil sitesi