DOLAR
34,8039
EURO
36,7138
ALTIN
2.956,79
BIST
10.081,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Salı Hafif Yağmurlu
13°C
Çarşamba Az Bulutlu
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

Araç sahiplerine yeni MTV

Türkiye’de işini doğru yapmayanın yükünü dürüst bir yaşam sürmeye çalışan vatandaşa yıkma akımı devam ediyor.

Araç sahiplerine yeni MTV
01.12.2024
46
A+
A-

Ekonomi yönetiminin ‘Akaryakıtta vergi kaçakçılığını önleyeceğiz’ çıkışı yine birilerini zengin ederken vatandaşın sırtına ek maliyet getiren bir uygulamaya dönüştü. Ülkedeki her araca ve her benzin pompasına Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) takılması kararı alındı.

Uygulamayı haksız bulan benzin istasyonları işletmecileri yargı yoluna gitti ve “Bizde zaten benzeri sistemler var neden yenisini takıp para harcıyoruz?” dedi. Tüketici dernekleri ise, “Devlet denetim yapamıyorsa yükü neden biz çekiyoruz? Neden ikinci bir MTV gibi para ödüyoruz?” diye konuştu.

13 MİLYAR TL’LİK İSRAF

Akaryakıt istasyonlarının 14 milyar TL’lik bir zarara uğrayacağını söyleyen Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol Ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Murat Bilgin, “Öncelikle sektörümüzün vergi kaçakçılığı ile ilişkilendirilmesi bizi çok üzdü. Bu kaçak petrol ülkeye girerken oluyordu ki o da büyük ölçüde önlendi. İstasyonlarda farklı plakaya fiş kesilmesi ile oluşan kayıp-kaçak bahsedildiği kadar yok. Kaldı ki biz bunun için zaten sistemler yaptık. OKC sistemimiz bu işi 2.5 milyon ticari araçta yapıyor. Gelin diğer araçları da bu sisteme entegre edelim daha masrafsız olur. Şimdi neden 13 bin istasyonun her birine 1 milyon TL’yi aşan masraf yaptırıyorsunuz? Bu aletleri kim üretti? Onu bile bilmiyoruz”  dedi. Bilgin, uygulamanın iptali için dava açtıklarını da söyledi.

“Kime rant kapısı açıyorsunuz?”

Bu sistemin Türkiye’deki 20 milyon araca ücretli bir şekilde takılmasını eleştiren Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Kaçak varsa bunu yakalamak devletin görevidir. Ben neden ekstradan para ödüyorum? Zaten dünya kadar vergi ödüyoruz, aracımızı her değiştirdiğimizde bu sistem iptal olacak hem aracın yeni sahibi hem eski sahibi birer tane daha alacak. Bu nasıl bir israftır? Kime rant kapısı açılıyor? Bu araç kullanıcıları için adeta ikinci bir MTV’dir” diye konuştu.

ETİKETLER: ,