DOLAR
32,5125
EURO
34,8067
ALTIN
2.427,76
BIST
9.680,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
26°C

Aras: “Yılbaşı’nda tüm Türkiye’yi Bodrum’a davet ediyorum”

Aras: “Yılbaşı’nda tüm Türkiye’yi Bodrum’a davet ediyorum”
07.12.2021
500
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sene Yılbaşı ilk defa festival havasında kutlanacak. 16 gün sürecek olan yılbaşı etkinliklerinde Bodrum meydanlarında, Türkiye’nin en önemli Dj’leri ve sanatçı konser verecek, çocuklar buz pateni yaparak, atlı karıncaya binerek eğleneceğini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Tüm Türkiye’yi Bodrum’da yılbaşı kutlamaya davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaynak Anterhaber.com

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bugün düzenlenen Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada bu sene yılbaşını festival havasında geçireceklerini belirterek şunları söyledi

“Son iki yıldır salgınında etkisiyle eğlence tarafımız biraz zayıf kalmıştı. Ancak bu sene salgın kısıtlamalarının rahatlatılması ile beraber, tabi ki saat 12 gibi bir kısıtlamayla, çokta yeterli olmasa da yine işletmelerimiz, eğlence sektörümüz, esnafımız bu işten birazcık da olsa nefes almış diyebiliriz. Tabi 12 kısıtlaması esnafımız üzerinde ciddi bir baskı ve beklediğimiz buradaki ekonomiyi yaratamadı.

KURLAR YÜZÜNDEN YURTDIŞI TATİLİ SERVET HALİNE GELDİ, BİZDE BODRUM’A DAVET EDELİM DEDİK

“Bodrum’da yılbaşları önceden çok görkemli kutlanırdı. Türkiye’nin her yerinden binlerce insan Bodrum’a gelirdi, konaklardı, esnafımıza katkı sağlardı. Bodrum sokakları sanki bir yaz günüymüş gibi, daracık sokaklarımız binlerce insanla beraber geçilmez hale gelirdi. Özellikle merkez çarşımızda çok önemli bir yılbaşı hareketliliği olurdu. Ama son dönemlerde, özellikle salgının etkisi ile, biraz daha çarşının özelliğini yitiriyor olmasından kaynaklanan sebeplerle son yıllarda görkemli yılbaşı kutlamaları yapamıyor idik. Ancak bu sene kurlarında çok ciddi yükselmesi ile birlikte özellikle yılbaşını kutlamak isteyen vatandaşlarımızın, Türkiye’nin her yerindeki vatandaşlarımızın, yurtdışına gitme durumlarının çok kısıtlı olduğunu düşündük. Bu kurlar yüzünden yurtdışında yılbaşı kutlamak artık bir servet haline gelecekti. Biz ön almak için özellikle Bodrum olarak, çünkü bizde daha birçok ilçe var. Onlarda Bodrum’un bu yaptıklarını ya takip ediyorlar ya da ön almaya çalışıyorlar. Biz ön almak için özellikle 2021’den 2022’ye geçerken çok görkemli bir parti ile bu yılbaşında bütün misafirlerimizi, bütün Türk vatandaşlarını, yurtdışına gidemeyecek olan bütün vatandaşları Bodrum’a davet edelim dedik. Bununla ilgili otelcilerimizle görüştük, eğlence sektöründen bazı esnaf arkadaşlarımızla değerlendirdik ve büyük bir parti hazırlamaya karar verdik. Bunu da tamamen Bodrum çarşının merkezinde olması gerektiğine inandık. Özellikle bunu şunun için yapıyoruz, Bodrum çarşısının eski, görkemli günlerine geri dönebilmesi için. Sadece belediyenin alacağı cebri önlemlerin yeterli olmayacağını düşündük. Ayakta durmaya çalışan eğlence mekanlarımız var biliyorsunuz. Artık onlar zaman zaman maalesef tarihe gömülüyor ama onları yeniden bizim canlandırmamız, bu çarşının tekrar transformasyonuna katkı sağlayacaktır. Bunun içinde ancak oraya ekonomiyi sokabilirsek bu düzenlemeyi daha kolay yapabiliriz diye düşünüyoruz.

BODRUM YILBAŞINDA 15 GÜN IŞIL IŞIL OLACAK

Belediye meydanında üç ana sahne olacak. Bu sahnelerin tabi en görkemlisi belediye meydanımızda, diğer iki tanesi biraz daha mütevazi Hilmi Uran ve Kumbahçe Meydanı’nda olacak. Bütün bu bölgeler, yani barlar sokağı tamamen ışıklarla, yılbaşı süsleri ile süslenecek. Sadece orası da değil tabi, Barlar Sokağı’ndan itibaren, Neyzen Tevfik Caddesi de marinaya kadar süslenecek. Aynı şekilde Bodrum girişinden Cevat Şakir Caddesi de yer yer süslenecek. Yani Halikarnas’tan Marina’ya kadar, Bodrum Belediye Meydanı’ndan da Emniyet Kavşağına kadar Bodrum girişine kadar olan bölge yılbaşında yaklaşık 15-16 gün boyunca ışıl ışıl olacak.

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SANATÇI VE DJ’LERİ İLE BODRUM SOKAKTA GÜZEL

Bodrum Belediye Meydanı’nda buz pateni pisti, Kumbahçe Meydanı’nda ve Turgutreis Meydanı’nda yine buz pateni pisti çocuklarımızın eğlenmesi için atlı karıncalar, yine yılbaşında hediyelik eşya satacak olan stantlar, kulübeler, bir yılbaşı korteji bandosu çarşıda gezecek. Bunların hazırlıklarını yaptık. Bu cazibeyi yaratabilmek içinde ünlü özellikle eğlence noktasında Dj’lere yer verdik. Türkiye’nin en önemli Dj’leri ve sanatçılarından da bir paket yaptık. Onların hepsini Bodrum sokaklarında 16 gün boyunca herkes rahatça izleyebilecek. Bodrum sokakta güzel zaten. Bodrum sokaklarına, çarşısına biz bu misafirlerimizi buraya davet ediyoruz.

Aras: “Yılbaşı’nda tüm Türkiye’yi Bodrum’a davet ediyorum”

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN SANATÇILARI VE 100’ YAKIN BODRUMLU SANATÇI MEYDANLARDA OLACAK

Ayın 18’inde başlayacak olan etkinliklerde bütün Dj’ler aynı anda, Kumbahçe Meydanı’nda, Hilmi Uran Meydanı’ndan, Kilise Meydanı’nda ve Belediye Meydanı’nda. Aynı şekilde 18-19-20-21-22-23-24-25 Aralık tarihlerinde, tabi 25’ine geldiğinde daha bir üst düzey sanatçılarımız ve Dj’lerimiz yer alacaklar.

Sokak sanatçıları olarak da bizim 100’e yakın Bodrumlu sanatçı yani yıllardır Bodrum’a emek veren, Bodrum’un mekanlarında sahne alan arkadaşlarda yer alacaklar. Bizde onlara küçükte olsa bir katkı sağlamış olacağız.

ETKİNLİKLERİ ERKEN BİTİREREK ESNAFIMIZA KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Bu etkinlikler genellikle 22.00’de sonlanacak. Genellikle 18.00’de başlayacak olan etkinlikleri en geç 22.00’de bitireceğiz ki etkinliklere gelen vatandaşlarımız daha sonrasında esnafımıza katkı sağlasın. Yani oradaki diğer işletmelere gitsin, restoranlara, kafelere, kulüplere, barlara gitsin. Bunu istiyoruz. Tam olarak 16 gün dolu dolu bir yılbaşı geçireceğiz.

Büyükşehirlerde reklam panolarında ve ulusal televizyon kanallarında da tanıtım yapacağını dile getiren Aras şöyle devam etti

“Yapay kar gösterilerimiz olacak, yılbaşı kostümlü bandomuz, yürüyüşümüz olacak. Bütün vatandaşlarımızı bu zor günlerde en azından Bodrum’da, ekonominin zor günlerinde tatil yapmak isteyen, yılbaşını geçirmek isteyen vatandaşlarımızı Bodrum’a davet edeceğim. Bu artık sürekli hala gelsin, geleneksel bir şekilde Bodrum Yılbaşı partileri gündemimize girsin. Bütün çalışmamız bunun üzerinedir. Çünkü gerçekten çok büyük bir parti ve şu ana kadar Bodrum’da yapılmamış bir iş. Ama ben bunun altından başarı ile kalkacağımıza inanıyorum.”

KİMSEYİ KAZIKLAMAK İÇİN BURAYA DAVET ETMİYORUZ, HER ŞEY DÜZGÜN OLACAK

“Özellikle şu anda çarşıda faaliyet gösteren bütün işletmelerimiz, kim olursa olsun, en küçüğünden en büyüğüne kadar herkes kendi yılbaşı önlemini alsın. Dükkanı kapalıysa dükkanını açsın. Süslesin, temizlesin ve gelen misafirlerimize hiçbir şekilde hanutçulukla, rahatsız edici bir hesapla karşılaştırmayalım. Yani her şey düzgün olsun. Hiç kimseyi kazıklamak için buraya davet etmiyoruz. Zaten Bodrum esnafı da bunun yıllardır gereğini yapıyor. Güzel bir yılbaşı geçirmek için bütün Türkiye’yi Bodrum’a davet ediyorum.”

Aktur tatil sitesi