DOLAR
43,6443
EURO
51,8116
ALTIN
7.089,98
BIST
13.803,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
11°C
Muğla
11°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
13°C
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Yağmurlu
10°C

Araştırmacılar fazla kilolar için bu yöntemi önerdi: “Mutfağınızı temizleyin”

Araştırmalara göre mutfak temizlemek dans etmekten bile daha fazla kalori yakılmasını sağlıyor.

Araştırmacılar fazla kilolar için bu yöntemi önerdi: “Mutfağınızı temizleyin”
A+
A-

Kilo vermek her zaman pek de kolay olmuyor. Spor yapmak, rejimler, aralıklı oruç gibi pek çok yöntem fazlalıklardan kurtulmak, sağlıklı yaşam için öne çıkarken araştırmacılardan yeni bir öneri daha geldi: Temizlik yapmak.

Daha önce de dans etmenin kalori yakmadaki etkisi üzerinde durulmuştu, ancak bu defa araştırmacılar özellikle mutfak temizliği yapmanın dans etmeden bile daha fazla kalori yaktırdığını öne sürdü.

Mutfakta 50 dakika boyunca temizlik yapmak, dans etmek veya aynı süre boyunca bisiklete binmekten daha fazla kalori yaktırıyor. Mutfak temizlemenin, ortalama 276 kalori, banyo temizlemenin sadece 173 ve yatak odasını temizlemenin de sadece 154 kalori yaktığı belirtiliyor.

Araştırma sırasında on profesyonel temizlikçiye Fitbits verildi ve her birine beşer ev atandı. Toplanan veriler, mutfağı ortalama 50 dakika temizlemenin, bir saatlik balo salonu dansından veya bir saatlik bisiklet yolculuğundan daha fazla kalori yaktığını gösteriyor.

Cambridgeshire merkezli bir kişisel antrenör olan Joe Mitton da “Bir şeyi temizlemek için eğilmek yerine, çömelin” diye önerdi.

ETİKETLER: