DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Asgari Ücrete Temmuz Zammı Yapılmayacak: Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Asgari Ücrete Temmuz Zammı Yapılmayacak: Bakan Işıkhan’dan Açıklama
A+
A-

Asgari Ücrete Temmuz Zammı Yapılmayacak: Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Türkiye’de milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla beklediği temmuz ayı zam haberleri son buldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılan açıklamalarla asgari ücretin temmuz ayında artmayacağını net bir şekilde duyurdu.

Bakan Işıkhan, bu konudaki netliği sağlamak adına, “Çalışanlarımızın emeğini sürekli seçim malzemesi olarak diri tutanlar art niyetli. Asgari ücretin ne olduğu nasıl belirlendiği belli. Biz bakanlık olarak işçi ve işveren tarafını masa üzerinde bir araya getirerek belirlenmesinde rol alan kurumuz” ifadelerini kullandı.

Edirne Haber ’de yer alan habere göre; Asgari ücret belirlenirken işçi ve işveren tarafının masada bulunduğuna dikkat çeken Bakan Işıkhan, temmuz ayında artış yapılmayacağını şu şekilde açıkladı: “Temmuz’da artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti. Ekonomi bir denge işidir. Dengenin dışında bir artış yapılsa market ve mağazalarda etiket değişiyor. Bu da enflasyonun artmasına neden oluyor. Biz kalıcı refahın derdindeyiz. İstihdam sayısı tarihin en yüksek seviyesini gösteriyor. İstihdamı geliştirmek önceliğimiz. Son bir yılda iş gücü sayısı 775 bin arttı.”

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarıyla, asgari ücretin temmuz ayında artmayacağına dair kesin bir bilgi elde edilmiş oldu. Bu durum, asgari ücretli çalışanlar ve işverenler arasında tartışmaları da sonlandırdı. Temmuz ayı için belirlenen sabit asgari ücret, ekonomik denge ve istikrar açısından alınmış bir karar olarak değerlendiriliyor.

Bakan Işıkhan’ın net açıklamalarıyla asgari ücretin temmuz ayında zammı olmayacağı kesinleşirken, ekonomik dengenin ve istihdamın ön planda tutulmasıyla ilgili politikaların devam edeceği de vurgulanmış oldu. Bu açıklamalar, Türkiye’deki çalışma hayatını etkileyen önemli bir gelişmeyi yansıtıyor.

velux