DOLAR
32,2595
EURO
34,7881
ALTIN
2.453,08
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
24°C

ATOR açıkladı: En az %16 azalma…

ATOR açıkladı: En az %16 azalma…
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), yaz sezonu için Türk otellerinde konaklama maliyetlerinin yüzde 10 oranlarında arttığını ifade etti.

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR’un turizm sektörü temsilcilerine dayandırdığı habere göre, 2022 yaz tatil sezonunda Antalya’daki otellerin konaklama fiyatlarının yüzde 10 arttığı ifade edilirken, aynı zamanda ülkedeki yıllık enflasyonun yüzde 70’e ulaştığı hatırlatıldı.

ATOR, Batılı ülkelerin ekonomik yaptırımları sonrası ortaya çıkan ulaşım krizi nedeniyle artan seyahat maliyetlerinin Rus turistler için konaklama fiyatlarını daha da önemli hale getirdiğini vurguladı.

Uzmanlar, 2021 yılında tatilcilerin neredeyse yüzde 40’ını Rusların oluşturduğu Antalya tatil beldeleri için seyahat maliyetlerinin talepteki artışı engellediğini düşünüyor.

Mayıs tatillerinde Rusya’dan Antalya’ya gelen yolcuların çoğunun tur operatörlerinin blok koltuk rezervasyonu yaptığı Türk Hava Yolları uçuşlarıyla Türkiye’ye uçtuğunu ileten ATOR, ancak bu tür ulaşımın tur operatörleri için charter uçak kiralamadan daha pahalıya mal olduğunun da altını çizdi.

RUS TURİST AKIŞINDA EN AZ YÜZDE 16 AZALMA BEKLENİYOR

Türk Hava Yolları’nda uçuş koşulları ve hizmet kalitesi charter uçuşlara nazaran daha yüksek olsa da Rusya – Antalya rotalarının uzadığı, Moskova’dan uçuşlarda THY’nin Avrupa ülkelerinden geçtiği belirtilirken, “Türk otelciler, Ruslar için paket tur maliyetinin kabul edilebilir olması amacıyla konaklama oranlarındaki artışı engelliyor” ifadeleri kullanıldı.

Bununla birlikte ATOR’a konuşan turizm sektörü temsilcileri, halen Rusya’dan Türkiye’ye turist akışında geçen yıla göre en az yüzde 16 oranında bir azalma beklerken, bu sezon Rusların Antalya otellerindeki payının yüzde 25-30 seviyelerinde olacağını tahmin ediyor.

Kaynak: gazetemru.com

polat-galle