DOLAR
32,2724
EURO
34,9701
ALTIN
2.455,15
BIST
10.130,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Açık
30°C

Ayak Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: Evde Sürekli Terlik Giymek Bu Hastalıklara Neden Oluyor!

Bazıları konforsuz bulduğu için hayatı boyunca evde hiç terlik giymemiştir. Ancak milyonlarca insan için özellikle kış aylarında evde terlik giymek vazgeçilmez bir alışkanlık haline gelmiş durumda.Ayakları sıcak tutmasının yanı sıra, önemli bir …

Ayak Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: Evde Sürekli Terlik Giymek Bu Hastalıklara Neden Oluyor!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bazıları konforsuz bulduğu için hayatı boyunca evde hiç terlik giymemiştir. Ancak milyonlarca insan için özellikle kış aylarında evde terlik giymek vazgeçilmez bir alışkanlık haline gelmiş durumda.

Ayakları sıcak tutmasının yanı sıra, önemli bir hijyen de sağlayan terlikleri sürekli kullanmak sağlığımız için tehlikeli olabilir mi? Bu soruya yanıt veren ayak hastalıkları uzmanı Christophe Champs, evde sürekli giyilen terliklerin ayaklarda çok ciddi yapısal bozukluklara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Ayak Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: Evde Sürekli Terlik Giymek Bu Hastalıklara Neden Oluyor!EVDE TERLİK GİYMEK AYAKLARINIZDA BU SORUNLARA YOL AÇIYOR

Daily Express’e açıklamalarda bulunan ortopedist “Zaman içinde giydiğiniz tüm ayakkabıların, ayaklarınızın şeklini korumalı ve ayaklarınızı desteklemelidir” dedi. Bu durum ise terlikler için geçerli değil.

Terlikle atılan her adım, parmağınızın sanki terliğe yapışmışçasına bir görüntü vermesine neden olurken, bir sonraki adıma geçmek için topuğunuza olması gerekenden fazla yük binmesine neden olmakta. Bu nedenle düzenli olarak evde terlik giyeni insanlar, uzun vadede ‘çekiç parmak’ adı verilen şekil bozukluğuna sahip olmakta.

Ayak Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: Evde Sürekli Terlik Giymek Bu Hastalıklara Neden Oluyor!

Bu bozukluk zamanla ağrılara neden olurken, ayaklarda ancak ameliyatla giderilebilecek nasırlar oluşmasına yol açıyor.

Evde düzenli terlik giymenin bir diğer sonucu da, terliklerin ayak dersinide ve en çok parmak uçlarının alt kısmındaki derilerde sertleşmeye yol açıyor olması.

TERLİKLER YAŞLI İNSANLAR İÇİN ÇOK TEHLİKELİDİR

Terliklerin bir diğer tehlikesi ise yaşlı insanlar tarafından kullanılmalarıdır. Asla bir ayakkabının sağladığı dengeyi sunamayan terlikler, ileri yaştaki insanların düşme tehlikesini artırıyor. Terliklerin olumsuz etkilerinin yalnızca ayaklar için olmadığını belirten Champs, “Terlikler sadece ayaklarınız için kötü değildir. Olumsuz etkilerini ayak bilekleriniz, dizleriniz, kalçalarınız, sırtınız ve hatta boynunuz üzerinde hissedeceksiniz” dedi.

Ayak Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: Evde Sürekli Terlik Giymek Bu Hastalıklara Neden Oluyor!Uzman isim evde destekleyici ve bağcıklı ayakkabı giyilmesini, mümkünse zaman zaman çıplak ayakla dolaşılmasını, alışılagelmiş parmak arası terliklerin sadece televizyon karşısında oturularak kullanılmasını öneriyor.

Uzman, “Onları çikolataya benzetebilirim: evet, harika, ancak her gün için değil” diyor. “Hayatınızda terlikler ara sıra bir zevk olmalı.”

ETİKETLER: , , ,