DOLAR
32,3371
EURO
35,1349
ALTIN
2.310,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

B.B.Ş. TİYATROSU SAHNESİNİ PANDEMİ KURALLARINA UYARAK AÇIYOR

B.B.Ş. TİYATROSU SAHNESİNİ PANDEMİ KURALLARINA UYARAK AÇIYOR
polat-galle

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu; 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde  Nurol Kültür Merkezi’nde pandemi  kurallarına tam uyum ile perdelerini açıyor.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu 27 Mart Cumartesi Günü Saat 15.30’da , Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde (Oasis AVM)  sanatseverle buluşuyor. Tiyatronun müdürü Rezzan Şebin  “Tiyatromuz için 27 Mart’ın üç önemli anlamı var.Tabii öncelikle bütün dünyada kutlanan bir gün. Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun üçüncü yaş günü ve de yeni oyunumuz  “Uçurtmanın Kuyruğu” nunprömiyeri. Oyuncu arkadaşlarımız ve ekibimiz pandemi nedeni ile tam bir yıl sonra ilk kez seyircisi ile buluşuyor. Tiyatrosever Bodrumlular da salonumuzu doldurdular zaten. Gişemizi kapattık artık” diyerek, şunlara da dikkat çekti:

“Nurol Kültür Merkezi’nin gerek fuayesi, gerekse salonu ve sahnesi anti virüs hijyenik maddelerle fiziki olarak temizlendi. Ayrıca oyun öncesi ve arada olmak üzere püskürtme yolu ile dezenfekte edilecek. Oturma düzeni ise  bir dolu,  bir boş olarak titizlikle hazırlandı. Girişte hes kontrolü, ateş ölçme gibi kuralları da uygulayacağız. ”

“UÇURTMANIN KUYRUĞUNU YÖNETMEKTEN ÇOK MUTLUYUM”

Uçurtmanın Kuyruğu oyununun yönetmeni Ali Şahin de oyunla ilgili şunları söyledi:

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda  Genel Sanat Yönetmenimiz Hüseyin Akşen ‘in onayı ile bu oyunun yönetmenliğini yapmaktan çok mutluyum. Sayın ve çok kıymetli oyun yazarımız, hocamız Savaş Dinçel’in eserini sahneye koymak benim için ayrı bir gurur kaynağı. Profesyonel oyuncularımızın performanslarına elbette ki tiyatro severler karar verecek ama tam not alacaklarından ben eminim.  Oyunumuzun konusu ise şöyle. Çocukluğundan beri disiplinle yetiştirilmiş ve disiplini saplantıya dönüştürmüş bir adam intihar etmeye karar verir. Veda mektubunu bitirdiğinde kapı çalar. Karşısında hiç tanımadığı başka bir adam vardır ve bu bilinmeyen misafir adam hakkında pek çok şey bilmektedir.

UÇURTMANIN KUYRUĞU: Yazan Savaş Dinçel, Yöneten Ali Şahin, Oyuncular Yerkan Kahraman, Barış Hayta, Ali Şahin, Müzik Burak Duman, Dekor Serkan/Kader Aktü, Kostüm Esra Meriç, Işık Murat Uzun, Asistanlar Aylin Akcan, Sinem Kurt, Afiş Tasarım Şahin Tuhan, Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen