DOLAR
32,3753
EURO
35,0108
ALTIN
2.325,32
BIST
9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Baharın gelmesiyle mor salkımlar görsel şölen oluşturdu

Baharın gelmesiyle mor salkımlar görsel şölen oluşturdu
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla’da, baharın müjdecisi mor salkım çiçekleri, Menteşe ilçesinin meydan ve parklarını süsledi. 

Pek çok şaire ve yazara ilham kaynağı olan mor salkımlar, bugünlerde ilçenin birçok yerinde görsel şölen sunuyor. Kentte tarihi evlerin bulunduğu sokaklarda pek çok park ve meydanda ağaçlara sarılarak gölgelik oluşturan mor salkımlar dikkati çekiyor. 

Salkımlar halinde mor, beyaz, krem, mavi ve pembe gibi renkli çiçekleri olan mor salkım, nisan ve mayısta yapraklarından önce çıkardığı çiçeklerini uzun süre koruyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mor salkımların, ilçede yetişen güzel ve özel çiçeklerden birisi olduğunu söyledi.

Mor salkımları baharın müjdecisi olarak tanımlayan Gümüş, “Birçok şaire ve sanatçıya ilham veren bu çiçeği, özellikle park, bahçelerimizde ve peyzaj çalışmalarımızda çok kullanıyoruz. Rengiyle, kokusuyla adeta Menteşe’nin güzelliğine ayrı bir güzellik katıyor. Renkleri çok güzel fakat bence güzel kokusuyla mor salkıma doğal parfüm diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.   

Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır da Muğla’nın yerlisi olduğunu belirterek, mor salkımların çocukluğunun çiçeği olduğunu dile getirdi. 

Mor salkımları Menteşe’nin birçok yerinde görmenin mümkün olduğunu anlatan Başarır, “Bütün mahallelerde ve anılarımda olan bir çiçek. Mor salkımlar, sonradan yeşile dönmesiyle de ayrı bir güzel görüntü oluşturuyor. Buraya özgü çiçeklerin yaşatılmasından yanayım. Umarım çok daha fazla kullanılır.” diye konuştu.

Bodrum Ev Emlak