DOLAR
32,3367
EURO
35,1613
ALTIN
2.242,18
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Banyo Dekorasyonunda Renk Seçiminin Önemi

Banyo Dekorasyonunda Renk Seçiminin Önemi
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

RENKLERİN GÜCÜNÜ BANYOLARINIZA YANSITIN

Son zamanlarda banyolarda esmeye başlayan moda ve trend rüzgarı hız kesmeden devam ediyor. Banyo dekorasyonunda alışılmışın dışına çıkmak ve çarpıcı bir tasarım yaratmak isteyenler ise renk tercihlerini bir kez daha gözden geçiriyor. Banyo dekorasyonunda renklerin gücüne ve etkisine dikkat çeken ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, doğru renk tercihiyle banyoları baştan yaratmanın yollarını anlatıyor.

Siyah ve beyazın mükemmel uyumu şimdi banyolarda…

Bulunduğu her ortama ferahlık ve derinlik katan beyaz, hijyenik bir görünüm yaratması açısından banyolarda vazgeçilmez renkler arasında yer alıyor. Beyazın sade görünümüne biraz hareket katmak isteyenler ise tercihini siyahtan yana kullanıyor. En mükemmel uyumu sağlayan kontrast renkler arasında yer alan beyaz ve siyah, banyolarda ideal bir fon rengi yaratıyor. Bu fona uyumlu aynalara ve çeşitli renklerde aksesuarlara yer vererek, banyolarda klasik bir art deco tasarımı yaratılabileceğini belirten ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, Dikkat edilmesi gereken nokta koyu rengin yani siyahın zeminde beyazın ise duvarlarda kullanılmasıdır. Böylelikle banyonun olduğundan çok daha ferah ve geniş görünmesi sağlanabilir.” diyor.

Banyo trendlerinin yeni gözdesi: Gri

Banyo trendlerinde öne çıkan gri, açık duman renginden metalik koyu griye kadar uzanan 50 farklı tonuyla pek çok kombinasyon yaratma imkanı sunuyor. Mevcut armatürlerle ve farklı tarzdaki birçok aksesuar ile uyum sağlayan gri; banyolarda görsel zevk yaratırken, anti stres bir hava oluşmasına da yardımcı oluyor. ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, Ağırlıklı olarak grinin yer aldığı banyolarda, pastel tonlu mum ve havlu aksesuarları ya da parlak ayrıntılarla renk sıçramalarına yer verilebilir. Bununla birlikte yer karolarında ve dolaplarda gri ahşap detaylar kullanılarak, banyoda modern ve doğal bir görünüme ulaşılabilir. Karanlık ve küçük banyolarda ise daha fazla derinlik ve renk katmak için grinin açık tonlarının kullanılmasına özen gösterilmelidir.’ diyor.

Nötr renklerle modernlik ön plana çıkıyor

Banyolarda minimalist bir stil yaratmak isteyenler için nötr renkler en doğru tercihler arasında yer alıyor. Yumuşak tonlarda duvar karoların ya da mermer zeminlerin yer aldığı sade banyolar,  yarattıkları modern görünüm ile huzur verici bir ortam sağlıyor. Ancak nötr renklerin çok fazla kullanılması bazı zamanlarda soğuk bir atmosfer ya da tekdüze bir görünüm oluşturabilir. Bu durumu ortadan kaldırmak ve farklı bir tarz oluşturmak için önerilerde bulunan ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, “Nötr renklerin ağırlıklı olarak kullanıldığı banyolarda sarı, mavi ve yeşil gibi pastel tonlar kullanarak sıradanlığı yok edebilirsiniz. Ya da duvar zemininden döşeme kaplamasına kadar nötr renklerin yer aldığı bir banyoda, turuncu bir lavabo veya kırmızı bir tuvalet tercih ederek, ilgi çekici ve heyecan verici bir görünüm yaratabilirsiniz.” diyor.

Banyolarda marin havası esiyor

Mavi rengin ağırlıklı olarak kullanıldığı ve deniz temasının ön planda olduğu banyo dekorasyonları popülaritesini sürdürmeye devam ediyor. Mavinin farklı tonlarını lumboz aynalar ve deniz feneri duvar kağıdı ile bir araya getirerek, adeta banyoda eğlenceli bir atmosfer yaratmak mümkün. Ya da duvar döşemesinde altta maviden başlayarak yukarı doğru mavinin daha açık tonlarına yer vererek, deniz manzarasını anımsatan bir renk şeması oluşturabilirsiniz. Yer döşemesinde ise çakıl kesimli fayansların ya da soluk renkli çam zeminlerin tercih edilmesi doğru bir karar olacaktır. Aynı zamanda dekorasyonda da denizyıldızı, deniz kabuğu, minik taş aksesuarları ve hasır detaylara yer vererek harika bir uyum yakalayabilirsiniz.

Her daim sade ve şık

Temizliğin simgesi beyaz renk, her daim banyoların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Her ne kadar bakımı zor olsa da banyo dekorasyonlarında yalın ve minimal tarzı benimseyenlerin ilk tercihi beyaz oluyor. Bembeyaz döşenmiş banyo dekorasyonu sadeliğin yarattığı şıklığı gözler önüne sererken, bazı zamanlar çok sıradan bir görüntü oluşturabilir. Bunu engellemek isteyenler için banyoda renkli aksesuarlara, bitki türlerine ya da hareketli bir banyo halısına yer vererek, minimal fakat bir o kadar da etkili bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Tamamlayıcı renklerin gücünden faydalanın

Banyo dekorasyonunda daha güçlü bir görünüm elde etmek için tamamlayıcı renkleri birbiriyle harmanlayabilirsiniz. Geleneksel renk çiftleri olarak bilinen turuncu ve mavi, kırmızı ve yeşil, sarı ve gri gibi cesur renkleri bir araya getirerek, iddialı bir banyo yaratmak oldukça kolay. Özellikle büyük banyolarda koyu renkli ahşap döşemeler, sarı renkli aksesuarlar ile bir araya getirilerek, mükemmel bir uyum yakalanabilirsiniz. Ya da birbirini tamamlayan dikkat çekici renklerle tasarlanmış fayanslar ile banyoda harikalar yaratabilirsiniz.

Sıcak ve romantik banyolar…

Çok fazla tercih edilmemesine rağmen sıcak ve romantik tavrıyla banyolarda sıradanlığa son veren pembe, çekiciliği sayesinde kısa süre ortama hareket ve canlılık katmayı başarıyor. Banyo dekorasyonunda yumuşak bir dokunuş yaratan ve feminenliği ön plana çıkaran pembe, aynı zamanda beyaz ve mercan gibi renklerle de harika bir kontrast oluşturuyor. Pembe banyo paspası ya da duş perdesi gibi aksesuarları mercan renkli duvarlarla eşleştirerek, renklerin gizli kalmış gücünü bir kez daha gün yüzüne çıkarabilirsiniz.

Banyonuzu doğal renklerle ısıtın

Sınırlı doğal ışığa sahip, karanlık ve küçük banyolara doğal ve derin renklerle anında sıcaklık katabilirsiniz. Kahverengi, sarı, kırmızı ve turuncunun zengin tonları ile tasarlanmış bir banyo, sıcak ve samimi havasıyla hoş bir atmosfer yaratacaktır. Daha fazla etki yaratmak ve dikkat çekici bir banyo oluşturmak isteyenler ise doğal ahşap ya da ahşap efektli malzemeler, derin dokuma halılar ve bembeyaz armatürler tercih edebilir.

Bodrum Ev Emlak