DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Barış İçin Yürüyoruz pankartı açtılar, yürüyemediler

Barış İçin Yürüyoruz pankartı açtılar, yürüyemediler

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş ve basın açıklaması yapmak isteyen grup Barış İçin Yürüyoruz pankartı açtı, ancak polis yürüyüşe izin vermeyince yürüyemediler. Grup basın açıklaması yaparak dağılmak zorunda kaldı. Açıklamayı yapan Oben Konyalıoğlu “Savaş politikaları devam ettikçe hiçbirimizin geleceği güvence altında değildir” dedi.

Kaynak Anterhaber.com

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 1 Eylül dünya Barış Günü etkinliğini kutlamak amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyen grubun etkinliğini polisin yarım saat önce iptal ettiği belirtildi.

Yürüyüşe katılmak üzere Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki Tepecik Camii’nden Belediye Meydanı’na kadar olan güzergahta yürüyüş yapmak için toplanan ve aralarında CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Sol Parti İlçe Başkanı Oben Konyalıoğlu, EMEP İlçe Başkanı Uğurcan Çakar ve HDP ilçe başkanı Zühal Macit ile HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay’ın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi ellerinde  Barış İçin Yürüyoruz pankartı ile bir araya geldi.

YÜRÜYÜŞ YAPAMAYINCA BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Yürülüş yapmalarına izin verilmeyen etraflarında polis tarafından geniş güvenlik önlemi alınan grup ellerinde  Doğayı Barış Yaşatır, Çocukları Barış Yaşatır, Halk Barışı İstiyor Savaşı Kim İstiyor yazılı dövizler taşıdıkları ve sık sık Savaşa Karşı Barış Hemen Şimdi, İnadına Özgürlük İnadına Barış ve Yaşasın Halkların Kardeşliği  sloganları attı.

 

Barış İçin Yürüyoruz pankartı açtılar, yürüyemediler

SAVAŞ POLİTİKALARI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE HİÇBİRİMİZİN GELECEĞİ GÜVENCE ALTINDA DEĞİLDİR

Basın açıklamasını Sol Parti Bodrum İlçe Başkanı Oben Konyalıoğlu okudu. Konyalıoğlu yaptığı açıklamada “Yüzyıllardır insanların yaşamlarını kabusa çeviren savaşlar ve çatışmalar, son 82 yılda da ara vermeden devam etti. Bugün de dünyada, hiç olmadığı kadar savaş, çatışma ve kriz yaşanıyor. Kapitalizm, Ortadoğu’da, Afrika’da kendi krizini aşmak için rant ve savaş  politikalarını körüklüyor.  Doğa tahribatının dünyanın geleceğini tehdit eder düzeye ulaşması, açlığa, susuzluğa, sefalete sürüklenen milyonlar, göç yollarında yitip giden yüz binler, mülteciler, her geçen gün derinleşen gelir adaletsizliği, emperyalistlerin umurunda değil! Çatışmaların bedelini, savaşları çıkaranlar değil yoksullar, ezilenler, emekçiler ödüyor.

Savaş, çatışma ve gerilim politikaları devam ettiği sürece, kadınların, çocukların, emekçilerin,  gençlerin, hiçbir hakkı güvence altında değildir.Savaş politikaları devam ettiği sürece, zarar gören haklarımızdır, umutlarımızdır, doğamızdır, tüm bir ülkedir, tüm bir dünyadır ve çocuklarımızın geleceğidir” diye konuştu.

 

Barış İçin Yürüyoruz pankartı açtılar, yürüyemediler

 

BARIŞ İÇERİSİNDE DEMOKRATİK, SÖMÜRÜSÜZ BİR DÜNYA HAYAL DEĞİL

Konyalıoğlu açıklamasını “Tüm halkların eşit, özgür, insanca yaşayacağı bir dünyayı kendi ellerimizle kurmanın yolunu açmak için, bu gidişten rahatsız olan, yarına dair kaygıları bulunan herkesi omuz omuza ortak mücadeleye çağırıyoruz. Barış içinde, demokratik, sömürüsüz bir dünya hayal değil! İşçiler, emekçiler, kadınlar, dünyanın tüm sömürülenleri ve ezilen halkları, savaşa karşı barışı kazanmak için seslerini, güçlerini, eylemlerini birleştirmelidirler! Çünkü barış her şeyden önce bir yaşam hakkıdır. Yaşamdan, özgürlükten  ve adaletten yana olan tüm insanları barış umudunu yükseltmeye çağırıyoruz!

Bir arada, özgürce yaşayacağımız bir ülke ve dünyayı kendi ellerimizle kurana kadar mücadele etmeye çağırıyoruz” sözleri ile tamamladı.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise Bodrum ve Muğla gibi kentlerde yürüyüşün kimseye bir zarar getirmeyeceğini bu nedenle alınan son dakikadaki yürüyüşün yasaklanmamasını anlayamadıklarını dile getirdi.

Bsaın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

 

polat-galle