DOLAR
32,3760
EURO
34,9785
ALTIN
2.325,69
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Başkan Aras, öğrencilerle birlikte fidanlara can suyu verdi.

Başkan Aras, öğrencilerle birlikte fidanlara can suyu verdi.
velux

Bugün Türkiye genelinde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği kapsamında Bodrum’un Karaova bölgesinde  yanan alanlar fidanla buluştu. Başkan Aras, Bodrum’da 62 okuldan öğrencilerle birlikte fidanlara can suyu verdi.

Yurt genelinde “Geleceğe Nefes” sloganıyla saat 11.11’de başlatılan fidan dikimi etkinliği, 7 Ağustos günü Bodrum’un Mumcular Mahallesi Bayır Mevkiinde yanan ormanlık alanda gerçekleştirildi. Milas Orman İşletme Müdürlüğü ile Bodrum Orman İşletme Şefliğinin 72 hektarlık yanan alanda hazırladığı noktalar fidanla buluşturuldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın belediye başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleriyle birlikte katıldığı etkinlikte, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Aslan, siyasi parti başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Bodrum’daki Daire Amirleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar hazır bulundu.

Etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şunları söyledi:

“Bu bölge, çıkan yangınlar sonrası yaklaşık 130 hektarlık bir alanın yok olduğu yer. Orman Bölge Müdürlüğümüz sağ olsun gerekli çalışmayı yapmış, her türlü imkanı sağlamış ve şimdi çocuklarımızla birlikte fidan dikiyoruz. Öğrencilerimizin yanı sıra sayın vekilimiz, kaymakamımız, birimlerimizle, bütün Bodrum birlikte burada fidan dikme etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki 11 kasımlarda da bu fidan dikme etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Vatandaşlarımızdan bize o kadar çok talep geliyordu ki, ‘Lütfen bize yer gösterin ağaç dikelim’ diye. Burası bu iş için tahsis edilmiş bir alan, herkesi buraya bekliyoruz herkesin Bodrum için bir fidan dikmesini bekliyoruz.”

Fidan dikme etkinliğine, Bodrum’daki 62 resmi ve özel okuldan katılan yaklaşık 5 bin öğrenci ve beraberindekiler yanan orman alanına 20 bine yakın fidan dikti. 1 saat süren etkinlikte Başkan Aras öğrencilerle sık sık sohbet ederek onlarla birlikte diktiği fidanlara can suyu verdi.

polat-galle