DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

“Başkan Aras, yasal iskelesini yıktırdı.” YALANI!

polat-galle

Bodrum’da sahil bandında yer alan iskelelerin tamamı kaldırılıyor. Genelge doğrultusunda çalışma başlatan belediye ekipleri, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın izinli iskelesini de kaldırdı.”

Bu haberin tüm medyada yer alış şekli tamamen yalan, yanlış halkı yanıltmaktan öte bir durum değil. Kim demiş Başkan Aras’ın iskelesinin izinli olduğu?

Diyen halt etmiş.

Kanunsuz iskele izinleri, ne zamandan beri yasal izinliymiş gibi gösterilmektedir? Zamanında yazdım “kaçak iskele” diye, hatta az ötesinde bir ahşap iskele daha var, oda kanuna aykırı. Yani ahşap iskele ruhsatları yok hükmündedir.

O ahşap iskelelere verilen ruhsatların altında kimin imzası var ve imza sahibinin şu anda ki görevi nedir, iskeleler kimlerindir, bakarsanız durum daha iyi anlaşılacaktır.

Yasa açık, iskelelerin nerelerde yapılabileceği ve üzerinde ticaret yapılamayacağı, ölçüleri v.s. Var sayalım ki izinliydi süresi dolalı aylar yıllar oluyor, ruhsat yenilenmediğine göre o tarihlerde neden yıkılmamış?

Şimdide yasal hakkını dahi halkı için kullanmayan başkan algısı yaratılmaktadır. Yan tarafın haberini de yapın, ruhsatlı iskelesini yıkan meclis üyesi diye.

Başkanlar değişiyor soytarılar hep aynı…

Bakan Aras mı kendi iskelesini yıktırdı, kanunlar, yönetmelikler mi yıktırdı, yoksa bu konuyu defalarca gündem yapan Bodrum Haber mi buna neden oldu?

Başkan Aras kamu mülklerinde bulunan kendi veya ortaklarına ait, yapı kayıt belgelerini de iptal ettirmeli.

İşlettiği otelin ve lokantanın da içinde bulunduğu tüm kaçakları yıkmalıdır.

Yıktık, yıkıyoruz, yıkacağız gibi kuru sıkı laflarla halkı baskılayıp, sermayenin kaçak yapılarına geçit verip, bir de alkış alma gayreti ile yapılan “ZÜBÜK” siyasetinden vazgeçilmeli ve Bodrum layık olduğu gibi yönetilmelidir.

Yasal olmayan yapı ruhsatlarını imzalamayan memuru görevden almak, yerine atanan kişide istenileni yapmayınca  onu da izne ayırıp, ruhsatı imzalayacak kişiyi vekil tayin etmek bir mevcut iktidara nasip olur, birde Bodrum Belediye Başkanlığı’na.

Bakalım müdürün izin dönüşüne kadar vekilliğe vekalet eden, tetikçi gibi kullanılan vekil, kaç yapı ruhsatına imza atılmış olacak.

Amerikan Hospital tamam sanırım, sıradakiler gelsin, MESA sırada olabilir mi dersiniz?

Kaçak iskelesini yıktıranın kahraman olduğu yerde, her şey her olabilir. Bir merkezi iktidara bakın, bir Bodrum’a, yönetim şekli aynı.

Doları 7 liradan 13 liraya düşürenler nasıl alkışlanıyorsa ( algı), Bodrum’da da kaçak iskelesini yıkanların mağduriyeti alkışlanıyor. Yalanı doğru göstermek için her türlü gayret Başkan da olağan hale gelmiş .

Yıkım masraflarını kim ödüyor, siz ona bakın.

Vesselam…

Bodrum Ev Emlak
Yazarın Diğer Yazıları