DOLAR
32,5642
EURO
34,7387
ALTIN
2.492,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Başkan Aras’ın Saray Randevusu

Bodrum Ev Emlak

“Bodrum’un trafik sorunu çözüldü” başlıklı yazımda aslında konu trafik değil idi. Ortaya konulan sorun ve çözümler, ben merkezcilikle değil, toplumsal dayanışmayla ortaya çıkacak ortak düşüncelerin pratiğe dökülmesiyle sağlanabilir.

Bodrum’da geçmişi yok sayarsanız, geleceği öngöremezsiniz.

Ben yaptım oldu, hukuksuz, kara düzen bir yönetim şekli ile Bodrum yönetilemez. Hele hele büyük şehirlere gidip, akıl aldığınız gazetecilerle,  kurnaz particilerle ve onların size devşirdiği elemanlarla, bu işi hiç yapamazsınız.

Belediye Başkanı Ahmet Aras, Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat ile bir söyleşi yapıyor, 22 Nisan 2021 de yayınlanıyor. Yavuz Donat, benzer konuda Ahmet Aras’ı Sabah Gazetesi’nde ki köşesinde 22 Mayıs 2021 de tekrar gündem yapıyor.

Konumuz Yavuz Donat değil, Donat’a umut bağlayanlar…

Yavuz Donat yazmış ;

“Külliye’den davet bekleniyor…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istedi… Yanıt bekliyor.”

Saraydan randevu isteyen Aras’a yanıt verilmeyince, Yavuz Donat’ta sanırım “şu işe bir el at Yavuz Abi” demiş ki, Yavuz Donat sormuş;

– Dosyanızda neler var?.. Sayın Cumhurbaşkanı’ndan neler istiyorsunuz?

Yavuz Donat Cumhurbaşkanına gönderme yapıyor, “randevu istemiş, haberiniz olmayabilir, Aras ile bir görüşün.” der gibi.

Ahmet Aras, dosyasında neler olduğunu Yavuz Donat’a aktarıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan üç isteğimiz var:

1. Bodrum’un korunarak, sorunlarının çözülmesi.
2. Hazineye ait alanların satılmaması… Satılırsa nefes alacak yerimiz kalmaz.
3. Kurumlar arasında koordinasyonda sorun yaşıyoruz… Bodrum’la bizzat ilgilenmesini bekliyoruz.

(Zamanın Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Cumhurbaşkanı’nı Bodrum’a davet ettiğinde yer yerinden oynamıştı ve bu olay; CHP’den tekrar aday olmaması için Kocadon’un aleyhinde kullanılmıştı.)

Evet, Cumhurbaşkanı Bodrum’la bizzat ilgileniyor.

Cumhurbaşkanı o gün bu gündür Aras’a randevu vermediği gibi, daha fazla kamu arazilerini imara açarak satışı talimatını veriyor.

Başkan Aras; bir taraftan sağ görüşlü yazarlar, sağcı yeni ve eski vekillerle kur yapıyor, sağcı bir gazetenin satışlarına destek oluyor. Diğer taraftan da; solda bilinen yazarın binlerce kitabını alıyor, söyleşiler düzenliyor, televizyon kanallarına parasal destek oluyor, gazetelerinin alınmasına vesile oluyor.

Başkan Aras tam bir oportünist gibi davranmakta.

Yavuz Donat devam ediyor…

“Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Yeni Bodrum” ve “Yeni hedeften” söz ediyor”
“Türkiye’nin örnek turizm kenti ve Davos’u olacağız… Uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacağız… Bu potansiyel var… Sayın Cumhurbaşkanı’mıza da arz edeceğiz.”
Sanırım Cumhurbaşkanı Aras’ın söylediklerini ciddiye almadı. Düzenlenen Turizmin Davos’u toplantısının sonuçları ortada. Bodrum’u Davos’la kıyaslamak Bodrum’a en büyük yanlıştır.
Yavuz donat yazısının son kısmında hepimize sürpriz yapıyor..
“Sürpriz
Bodrum’a bir de müjde… Prof. Mustafa Ilıcalı anlattı:
Başkan Aras'ın Saray Randevusu Yurt dışında üretilen bir toplu taşıma aracı Bodrum’a getirilecek… Bu konuda bir arkadaşımızdan destek alıyoruz.
Başkan Aras'ın Saray Randevusu Yeni açılacak otobüs terminali ile şehir içindeki eski terminal arasında sürekli sefer yapacak… Bodrum için büyük ihtiyaç.”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu toplu taşıma aracından haberi var mı? Bence yok, lakin yetki Osman Gürün’de, sordunuz mu “Biz böyle bir iş yapıyoruz uygun mudur başkan? diye… Burada ki amaç; düzenlenecek rink seferlerini birilerine peşkeş çekmek mi?
Sormamışlardır. Benim tahminim, Osman Gürün size o toplu taşıma aracıyla sefer yaptırmaz.
Yetti mi? Yetmedi elbet, sorun çözümlerine devam ediyor Yavuz Donat yazısında…
“Ulaşım ve işbirliği
Profesör Mustafa Ilıcalı… 22. ve 26.Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili… Ulaşım uzmanı. Bodrum’un ulaşım sorunuyla ilgileniyor…
Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte proje üretiyorlar.
Dün konuştuk… Prof.Mustafa Ilıcalı dedi ki:
Başkan Aras'ın Saray Randevusu Bodrum’un nüfus artışını durdurabilmek mümkün değil.
Başkan Aras'ın Saray Randevusu Trafiğin katlanılabilir hale getirilmesi için yeni çözümler kaçınılmaz.
Başkan Aras'ın Saray Randevusu Başkan Ahmet Aras ile birlikte yol, kavşak, sinyalizasyon düzenlemeleri üzerinde çalışıyoruz.”
Ne hikmetse  trafik sorununu çözmek için yapılan ihale, yine bir Ilıcalı’ ya veriliyor. İhaleye fesatlık mı karışıyor dersiniz? Yetkisi olmayan bir konuda ihale düzenleyen belediye, Bodrum’un kaynaklarını çarçur ediyor.
(Dünkü Basın Toplantısında Başkan Aras; “Ticaret Üniversitesi durum tespiti yapıyor, biz sorunları ilgili mercilere ileteceğiz.” diyerek, yaptığı ihaleden hiç söz etmedi.)
Konuyu kısaca özetleyeyim size, bu tür davranış biçimi; bir taraftan CHP Genel Merkezi, bir taraftan Külliye yakınlaşmaları, her türlü koşulda koltuk sevdasından ibaret. Sonuç olarak, Bodrum kaynakları üzerinden bireysel çıkar umulmakta.
Bodrum insanı bu işlere izin vermez.
Hele ki son kullanma tarihleri geçmiş koordinatörlerle, çakma plancılarla, iş bilmez eski elemanlarla, Bodrum’u köy sanıp bizleri de maraba olarak görenlerle, sermayenin kuyrukçuluğunu yapanlarla, adamına göre muamele yapanlarla, Belediye Meclisini yok sayanlarla, kerameti kendisinde görenlerle ;
Bu işler olmazzzzzzzzz.
Bodrum’da un da var, şeker de, iş; helva yapmasını bilende
Vesselam…
Not: Kanal İstanbul’un yılmaz savunucusu Mustafa Ilıcalı’nın, dün akşam Haber Türk ‘de söylediklerini mutlak izlemelisiniz.
Yazarın Diğer Yazıları