DOLAR
32,3411
EURO
35,0201
ALTIN
2.321,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

“BELEDİYE BODRUM’U ACEMİCE YÖNETİYOR”

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen bugün yaptığı yazılı açıklamada Gündoğan Mahallesi sahilinde yapımına başlanan heykel yeri için sert eleştirilerde bulundu.

“BELEDİYE BODRUM’U ACEMİCE YÖNETİYOR”
velux

Gökmen “Bu çalışma başlatılırken Gündoğanlı hemşerilerimize soruldu mu?Bu heykel için Belediye kepçeleri ve elamanları çalışma yapıyorlar. Denize Fore kazık çakıyorlar.  Unutmayın Bodrum’da birçok varlıklı hemşerilerimiz oturmakta. Her parası olan heykel yaptırıp belediyenin kapısına yer göster diye dayanırsa Bodrum’da boş yer kalmaz. Dağlar bile heykelle  dolar  taşar” diye konuştu.

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen Gündoğan sahilinde yapımı devam eden heykel yeri için yazılı bir açıklama yaptı.

Gökmen açıklamasında şunları söyledi.

BELEDİYE BODRUM’U ACEMİCE YÖNETİYOR

“Maalesef Göz Bebeğimiz Bodrumumuzu CHP Belediyesi Acemice yönetiyor. Kısa bir süre önce CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Hanımefendi tarafından yaptırılan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e benzemeyen Heykel Belediye Meydanına konulmuştu. Heykelin gelen tepkiler üzerine gizlice hemşerilerimiz bilgilendirmeden yerinden alındığı anlaşılmaktadır. Bu kez de hayret ve ibretle Gıda Çarşısı önüne Herodot, 2. Artemisia, Mousolsous heykellerinin konulduğunu ve siyasi bağlarının iyi olduğu bir takım ideolojik tavırları ile tanınan STK’ların, yönlendirmesi ile Gündoğan mahallemizde hem de neredeyse denizin içine bir heykel konulacağı herkesin dilinde. Yaşamının sadece bir bölümünü bu mahallemizde geçirmiş rahmetli kişinin heykelini dikme çalışmalarını şaşkınlıkla takip ediyoruz. Yaptığımız araştırmalarda rahmetli kişinin kamu yararına herhangi bir hayırseverliği olmadığını tespit ettik” dedi.

 

"BELEDİYE BODRUM’U ACEMİCE YÖNETİYOR"

GÜNDOĞANLI HEMŞERİLERİMİZE SORULDU MU?

Gökmen açıklamasının devamında ise “Gündoğan Mahallemizde denizcilerimiz bağlama yeri talepleri için Belediyeden cevap bile alamazken, Gündoğan imar planlarını çözmek için adım dahi atmazken, Esnafımızın birçok sorunu giderilmezken ve üzülerek söylüyorum mevcut Atatürk heykeli arada kalmış, mahzun ve kuzeye bakar vaziyette dururken bu kimin heykelidir? Gündoğanlı hemşerilerimize soruldu mu? Bu heykel için Belediye kepçeleri ve elamanları çalışma yapıyorlar. Denize Fore kazık çakıyorlar.  Unutmayın Bodrum’da birçok varlıklı hemşerilerimiz oturmakta. Her parası olan heykel yaptırıp belediyenin kapısına yer göster diye dayanırsa Bodrum’da boş yer kalmaz. Dağlar bile heykelle  dolar  taşar. Bunun yanında Bodrumumuzda dünyaca tanınan bilinen kültür, sanat adamları ve gazeteciler Bodrum’da oturuyor. Sadece Gündoğan’da oturan birkaç ünlü gazetecimizin adını vereyim. Yavuz DONAT, Özdemir İNCE, Rahmi TURAN, Mehmet BARLAS. Belediyeniz eğer Gündoğan mahallemize heykel dikecekse herkesin sevgi ve takdirini kazanmış en eski hemşerisi, bunun yanında. Bodrumun tanınmışlığına büyük katkıları olan Yavuz DONAT’ın heykelini dikmelidir. Yada daha önemlisi Güneydoğuda askerlik görevini yaparken 3, Polis Memuru 3, Kıbrıs savaşında askerlik görevini yaparken 4, Dumlupınar denizaltında askerlik görevini yaparken 2, Çanakkale savaşında bu Vatan bu Bayrak için şehit olan hemşerilerimiz varken Palak Mustafa Paşa 5 Ocak 1523 de Kaleye Osmanlı Bayrağını diken kişi iken, Şeyhülislam Ömer Lütfi Efendi gibi Bodrum’un yetiştirdiği büyüklerin isimleri sadece cadde ismi olarak kalmışken bu heykelin açıklaması olamaz, olmamalı” diye konuştu.

NARDUGAN GÜNDOĞAN’IN GELENEKLERİ ARASINDA YOKTUR

Osman Gökmen açıklamasının sonunda ise şunları belirtti. “Gelelim heykel dikilmesini öncülük edenlere Gündoğan’da son beş altı yıldır Gündoğan’da NARDUGAN isimli günlük bir etkinlik düzenlenir, bu Gündoğan’ın gelenekleri arasında kesinlikle yoktur. Uydurma ve dayatma bir etkinliktir. Tek bir Gündoğanlı iştirak etmez.Muazzez İlmiye Çığ’ın tanımıyla NARDUGAN: 22 Aralık gece ile gündüzün savaşıymış savaş sonucu gün geceyi yenerek zafer kazanmış. Güneşin zaferi ve yeniden doğuşu bu güne NARDUGAN Bayramı demişler. Adı geçen Dernek son beş altı yılın 22 Aralık tarihinde bir günlük öğleden sonra davul zurna, lokma dökümü, 15 veya 20 kilo odun üzerine yarım litre benzin  sahilde ateş yakarak az sayıda kişiyle bu etkinliği düzenlerler bu kişiler mi Bodrum’u yönetecek. Bodrum’u ben yaptım ya da istiyorum mantığıyla değil Hemşerilerimizle birlikte yönetmelisiniz. Size bunun için oy verdiler. Biz tüm bu aymazlıkların tek sebebinin kamuoyunda kaybettiğiniz imajınızı unutturmak ve oy kaygısı içine girmenizden kaynaklandığını görüyor ve biliyoruz.Bilmelisiniz ki CHP’li Bodrum Belediyesinin hemşerilerimizin isteklerini görmezden gelip oy deposu olarak gördüğü bir takım STK’ların istekleri doğrultusunda hareket etmesi herkesi derinden üzmektedir. Nadide Bodrumumuz da Barış ve Hoş görü içinde ve asıl önemlisi kimse ötekileştirilmeden ve tarihimiz unutulmadan yaşamak ve yönetilmek, hemşerilerimizin hakkıdır ve biz her daim onların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

AHMET ARAS’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gökmen açıklamasının bitiminde ise “Teşekkürler: Belediye başkan yardımcısı Önder Batmaz’ın ve geçmiş dönem CHP milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’nun kaçak inşaatlarına gerekli yasal işlemleri yaptığınız ve derhal inşaat faaliyetlerini durdurduğunuz için Başta Belediye Başkanımız Ahmet Aras ve tüm yetkili personele Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aktur tatil sitesi