DOLAR
32,3106
EURO
35,1565
ALTIN
2.280,23
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

BELEDİYE, SIFIR ATIK EĞİTİMLERİNE PERSONELLERİNDEN BAŞLADI

BELEDİYE, SIFIR ATIK EĞİTİMLERİNE PERSONELLERİNDEN BAŞLADI
Bodrum Ev Emlak

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli çevre mühendisleri belediye personeline bina içi ve bina dışı sıfır atık konulu eğitim gerçekleştirdi.  

Çevre mühendisleri, personele kurum içinde, atık ayrıştırması konusunda hassasiyet göstermelerini, evlerinde de bu sıfır atık uygulamasını yaparak geri dönüşüme katkı sağlamalarını istediler.

Eğitimin amacı olarak öncelikle, çöp miktarını azaltmak, kaynağında ayrıştırmak ve geri dönüşüme katkı sağlayarak, ekonomiye kazandırmak olduğu vurgulandı. Eğitimi veren belediye yetkilileri evsel atıkların geri kazanılabilecek atıklarla karıştırılmamasını, geri dönüşümleri olacak atıkların ayrı tutulmasına özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Bodrum genelinde, evsel nitelikte çöplerin atıldığı gri konteynır, geri dönüşüme gidecek atıkların mavi konteynır, tekstil atıkları için pembe, cam atıklar için ise yeşil beyaz konteynırlar bulunduğunu ifade eden eğitmen personel, yarımada genelinde geri dönüşüme katılan atıkların yerinde ayrıştırılarak ekonomiye ve çevreye katkıda bulunulduğunu söyledi.

Kurum içi personele eğitimlerini tamamlayan ekip daha sonra saha personelleri ile bir araya geldi. Temizlik İşleri Müdürlüğü saha temizlik personellerine, çöp ve atık nedir, çöpten çıkan ambalaj atıkların ayrılıp ilgili konteynıra nasıl aktarılır ve sahadaki eksikler ile nasıl yerinde müdahale edilir konularında eğitim yapıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, günümüzde evsel atığın çok değerli bir boyuta ulaştığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Geri dönüşüm çok önemli bir konu. Bu sebeple evsel atığı mümkün olduğunca azaltıp geri dönüşüme göndererek ekonomiye kazandırmalıyız. O eski vahşi depolama sisteminden uzaklaşarak çöpü enerjiye dönüştürmemiz lazım. Hedefimiz, konteynırsız bir kent ve atıksız bir kent. Sıfır atık çalışmaları bu hedef doğrultusunda çok önemli.”

Çalışmalar kapsamında, Bodrum geneline önümüzdeki günlerde, 200 adet atık yağ kumbarası koyulacağı belirtildi.