DOLAR
32,5431
EURO
34,9157
ALTIN
2.429,23
BIST
9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

“Belediye tarafından alınan, yıkım kararı kanunlara uygun”

Muğla Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nün ardından CHP’li Bodrum Belediyesi de yıkımın durdurulması yönünde karar veren mahkemeye başvurdu ve yıkım kararının yerinde olduğu yönünde savunma verdi.

“Belediye tarafından alınan, yıkım kararı kanunlara uygun”
A+
A-
Bodrum Ev Emlak


Kenan GÜRBÜZ

Kenan GÜRBÜZE / Sabah.com.tr

Bodrum Belediyesi mahkemeye verdiği savunmada, “Uydu fotoğrafları, Çevre Müdürlüğü ve belediye imar ekiplerimizin yerinde tespitleri sonrasında yıkım kararı aldık” dedi.

“KARARI YERİNDE”
Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün mahkemeye başvurarak, Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil’e ait Bodrum Bitez’deki villanın kaçak bölümlerinin ‘ivedi’ yıkımını talep etmesinin ardından Bodrum Belediyesi de yıkımın durdurulması yönünde karar veren Muğla 1. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Muğla 1. İdare Mahkemesi’ne Bodrum Belediyesi tarafından gönderilen 30 sayfalık savunmada, belediye tarafından başlanan yıkım kararının yerinde ve kanunlara uygun olduğu anlatıldı. CHP’li Bodrum Belediyesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı veren mahkemeye gönderilen savunmadan önemli başlıklar şöyle:

 Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından belediyemize gönderilen uydu fotoğrafları incelendi. Bu inceleme sonrasında Belediye Başkanımız Ahmet Aras ve imar ekipleri villada inceleme de bulunarak, söz konusu tespitlerin doğru olduğunu yerinde gördü. Belediye ekiplerince yapılan detaylı teknik çalışma ile söz konusu ihlaller tutanak altına alındı.

Bodrum Belediyesi imar ve yapı işleri ekipleri de “Villanın depo, müştemilat ve jenaratör odasının İmar Barışı kapsamında, 31 Aralık 2017’den sonra yapıldığını belirlendiğinden bu alanların yıkımına başladık. Yıkım işlemi sürerken, mahkemeniz tarafından alınan yürütmeyi durdurma kararı tebliğ edildiği andan itibaren de yıkıma ara verildi. Söz konusu villa sahiplerinin iddia ettiği gibi mahkeme kararına rağmen yıkıma devam edilmedi. Herhangi bir hak ihlali söz konusu değil.

MAHKEME SAVUNMALARI BEKLİYOR
MUĞLA 1. İdare Mahkemesi’nin taraflardan gelen savunmalar tamamlandığında yürütmeyi durdurma kararını yeniden görüşeceği öğrenildi. Bu arada Çevre Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi avukatlarının savunmaları mahkemeye sunduğu, Özdil ailesinin avukatlarının savunmalarını sunmasının ardından mahkemenin tarafların itirazlarını ele alacağı ifade edildi.